– Vi har fortsatt mentaliteten til en underdog

Suksessen til tross, Joe Gomez mener han og lagkameratene fortsatt har noe å bevise.

17. feb 2020 kl 00.05 Arve Vassbotten

Liverpool har gått til finalen i Champions League to år på rad, er regjerende mestere, leder Premier League med 25 poeng, og har holdt nullen i 10 av de 11 siste seriekampene når de møter Atletico Madrid på tirsdag. 22 år gamle Joe Gomez blir ikke høy på pæra av den grunn.

– Du har ikke bevist at du er en vinner, før du har gjort det igjen og igjen, sier Joe Gomez til Daily Mail

– Vi dro til Madrid sist sesong og vant over Spurs i en kamp. Nå handler det om å opprettholde ryktet i Champions League. 

– Folk sier kanskje: «ja, de spiller bra», men som lag har vi fortsatt mentaliteten til en underdog, sier han. 

– Bare et minne

– Vi har vunnet Champions League, men alle er lystne på å vinne den igjen. Fokuset i troppen er en kamp av gangen. Den holdningen kommer fra manageren og gjennom hele ryggraden til laget, med kapteinen og Milner.

Selv om Liverpool har underdog-mentaliteten, underslår han ikke at det også er en god porsjon selvtillit i laget, spesielt etter triumfen på Wanda Metropolitano i juni.

– Det gir uten tvil selvtillit å vinne et trofe av en slik kaliber. Man kan ikke nekte på det. Det ga oss en plattform vi kan bruke. Det ga oss et minne, men det er bare et minne. Vi ønsker å gjøre det igjen. Denne konkurransen starter på nytt hvert år av en grunn. Vi ønsker å holde oss i historiebøkene, sier han til Liverpool Echo

Har du innspill til journalisten?
[email protected]