Minamino har blitt tatt under «tyske» vinger

Japaneren omtales som et fantastisk tilskudd til laget.

8. feb 2020 kl 20.54 Kenneth Baraas

Takumi Minamino er i gang med å spille seg varm i trøya, men en overgang til Premier League kan ta tid å venne seg til. Det har klubben flere gode eksempler på under Jürgen Klopps ledelse. 

25-åringen har dog ikke hatt noen problemer med å passe inn i spillergruppen. 

– Du vet med en gang at du er en del av laget, men fordi engelsken min ikke er så god ennå så har hjelpen deres vært veldig viktig, sier Minamino, ifølge Liverpoolfc.com.

– De hjelper meg fremdeles på visse områder, og de lærte meg lagreglene de første dagene, som når lagmøtene startet og hvordan ting fungerer fra dag til dag. 

– For øyeblikket snakker jeg mye med de spillerne som kan tysk. 

Turist i «egen» by

Minamino hinter nok til spillerne som han sitter mellom i garderoben. Klubben passet på å plassere nysigneringen mellom Naby Keita og Sadio Mané, to spillere som tidligere har spilt i klubben som Minamino kom fra - Red Bull Salzburg. Kommunikasjonen med Jürgen Klopp foregikk på tysk da spilleren ankom klubben, og trolig er det fremdeles tilfellet - i alle fall til engelsken blir mer stødig hos den nyankomne spilleren. 

– Jeg lærer mye hver dag ved å trene og spille i den atmosfæren som er i klubben. Jeg er veldig glad for at jeg er her. 

Den offensive spilleren var raskt ute med å utforske byen etter overgangen fra østerriksk fotball.  

– Liverpool er Beatles-byen, det gjør byen ekstra interessant for meg, og derfor lurte jeg på hvordan den var. Jeg syntes det var veldig underholdende å dra rundt i byen for å se forskjellige ting. 

Fantastisk tilskudd

Joe Gomez ble nylig intervjuet av Soccer AM, og ble spurt om Minaminos inntreden i laget. 

– Han er en glad type, positiv, og har en fin fremtoning, sa Gomez.

– Men for å være ærlig, så var vi obs på ham før vi møtte dem (Salzburg) - akkurat som før han kom til Anfield, hvordan han spiller og hvor raskt han tilpasser seg spillet. 

– Jeg tror hans vilje til å presse, og hvordan han tilpasser seg vår spillemåte har hjulpet ham mye. Klopp ønsker at vi skal spille på en bestemt måte, og han (Minamino) har den ferdigheten til å presse slik som vi gjør. 

– Et fantastisk tilskudd til laget. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]