FA har bestemt at sesongen 2019/20 skal fullføres

Premier League-fotballen vil tidligst begynne å rulle igjen 30. april.

19. mar 2020 kl 14.13 Einar Kvande

Premier League blir ikke satt igang igjen før tidligst 30. april. Men sesongen skal fullføres, uansett når det måtte være - også om det blir etter 30. juni.

Det slår sportsredaktør Dan Roan i BBC fast i en Twitter-melding.

Det engelske fotballforbundet, Premier League, English Football League og den profesjonelle kvinnefotballen i England har sammen med spillerforeningen og managerforeningen gått ut med en felles uttalelse i dag. 

Pressemeldingen fra engelske fotballmyndigheter

Der kan man lese at fotballmyndighetene forstår at dette er ekstraordinære tider, og at tankene til alle er med dem som er blitt rammet av koronaviruset.

– Vi står sammen for å finne en løsning slik at fotballsesongen kan fortsette, slik at vi sørger for at alle nasjonale og internasjonale klubbkamper, både liga og cuper, kan spilles så fort det er trygt og mulig å gjøre dette.

– Vi har alle støttet UEFA i avgjørelsen om å utsette EM, for å skape rom i fotballkalenderen slik at det blir bedre muligheter til å gjennomføre både liga- og cupkampene, både her hjemme og i Europa. Ved å gjøre dette beholder vi integriteten til hver turnering.

– Fotballforbundets regelverk sier at sesongen skal være avsluttet senest 1. juni. Styret i fotballforbundet har imidlertid gått med på at sesongen 2019/20 blir forlenget så lenge som det kreves. Vi har også blitt enige om at fotballen tidligst kan komme igang igjen den 30. april. 

– Det er uklart hvordan koronavirus-pandemien vil utvikle seg videre, men vi kan forsikre alle om at helsen til spillere, stab og supportere settes foran alt annet. Vi vil forsette å følge rådene vi får fra Regjeringen, og følge med på utviklingen. Vi vil undersøke alle muligheter for å finne måter vi kan fortsette sesongen på, så snart omstendighetene tillater det. Vi ønsker å gjenta at våre tanker er med alle som er blitt rammet av Covid-19.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]