Liverpool kan måtte feire en eventuell ligatittel foran tomme tribuner

Utsettelsen av oppgjøret mellom Manchester City og Arsenal øker sannsynligheten for at Liverpool må feire den etterlengtede tittelen uten supportere.

11. mar 2020 kl 12.40 Jens Hapnes Rege

Etter at det ble kjent at City-Arsenal ble utsatt grunnet Korona-viruset øker sannsynligheten for at Liverpool må feire ligatittelen foran tomme tribuner.

Dersom Liverpool ikke vinner sine to neste kamper, kan det hele avgjøres på Etihad Stadium. Manchester Citys kamp mot Arsenal ble utsatt grunnet at flere spillere, samt fire ansatte skal ha vært i kontakt med Olympiakos greske eier, som nå har fått påvist Korona-viruset. 

Tomme tribuner

Det er allikevel ikke utenkelig at det vil komme ytterlige tiltak fra de engelske myndighetene før oppgjøret den 5. april, og det virker ikke usannsynlig at den spilles for tomme tribuner dersom utbruddet av COVID-19 vedvarer.

De rødkledde trenger seks poeng fra kampene mot Crystal Palace og Everton for å sikre ligatittelen før landslagspausen, eller bare tre/fire poeng dersom Manchester City avgir poeng i sin siste kamp i Premier League før landslagspausen mot Burnley. 

Flere kamper i Europa har blitt spilt for tomme tribuner i de seneste ukene, og Serie A har blitt suspendert inntil videre. Det er ikke kjent om Premier League eller Champions League vurderer slike tiltak, men begge organisasjonene følger situasjonen tett.

Vi kjenner ikke til hvilke konsekvenser en eventuell suspensjon/avlysning av ligaen vil ha, men følger situasjonen tett og vil oppdatere med viktig informasjon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]