Liverpool-backen som viser ekstra samfunnsansvar i en vanskelig tid

Andy Robertson stjeler igjen overskriftene - og nok en gang av de riktige grunnene.

1. apr 2020 kl 18.43 Einar Kvande

Korona-pandemiens herjinger i Europa bringer frem det beste i mange mennesker. En av disse er Liverpool-forsvarer Andy Robertson, som er opptatt av at folk i risikogruppene har det bra.

I mars ble Robertson linket til en betydelig donasjon til en lokal Foodbank i hjembyen Glasgow, og nå er det de eldre i den skotske storbyen som får nyte godt av 26-åringens nestekjærlighet.

Liverpool Echo melder nemlig at Robertson støtter Age Scotland, en hjelpetelefon for eldre som har hatt enorm pågang etter koronavirus-utbruddet.

– Jeg har selv familiemedlemmer som er gamle, og jeg vet hvor bekymret de er nå. Det kan være vanskelig for eldre å få god informasjon og gode råd. De kan til og med bare ha behov for en vennlig prat om du kommer på tomannshånd med dem, slår Liverpool-backen fast.

– Mange eldre har ikke tilgang til internett. Det gjelder en halv million mennesker over 60 år i Skottland. Jeg ønsker at disse skal få vite at Age Scotland er der for dem. Dette er en fantastisk hjelpetelefon, som hjelper eldre mennesker og deres familier til å venne seg til en ny hverdag for en stund.

Ekstrem pågang

Vanligvis får Age Scotland 70 samtaler på en uke, men nå er antallet innkommende samtaler tidoblet til 700.

– Vi er veldig glade for at Andy Robertson hjelper oss med å promotere Age Scotland hjelpetelefon, som er et gratis tilbud for eldre. Hans støtte betyr mye for mange eldre mennesker og for Age Scotland, uttaler Brian Sloan, som er daglig leder i Age Scotland.

– Kornaviruset skaper masse engstelse og bekymringer blant de eldste i samfunnet, og deres familier. Mange vet ikke hvor de skal henvende seg for å få nødvendig informasjon og råd. Vi er her for å hjelpe, legger han til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]