Nytt møte med spillerforeningen på lørdagPremier League vil ha lønnskutt på 30 prosent

Klubbene har ikke klart å bli enig med spillerforeningen.

3. apr 2020 kl 16.41 Arild Skjæveland

Spillerne i Premier League har fått mye kritikk de siste dagene, etter at spillerforeningen PFA ikke har klart å komme til enighet med klubbene om en felles løsning for «lønnsproblemet» under krisen fra Korona-pandemien.

Torsdag var helseministeren ute og kritiserte spillerne. I ettertid har det kommet frem at det blir gjort en rekke tiltak fra spillerne selv - og helseministeren har blitt kraftig kritisert for å sikte ut en liten gruppe, heller enn andre rike mennesker i Storbritannia, som ikke betaler skatt.

Premier League-klubbene kom til enighet om å diskutere en løsning med spillerne om lønnskutt på 30 prosent, gjennom reduksjoner og utsettelser. PL vil holde kontakt med PFA, og holde et møte med spillerforeningen, klubber og spillere på lørdag, står det i en pressemelding fra Premier League

I Spania har spillerne i klubber som Barcelona og Atletico Madrid gått med på lønnskutt på hele 70 prosent.

Donerer til NHS og klubber som sliter

Nå donerer Premier League 20 millioner pund til det britiske helsevesenet NHS, og til samfunn, familier og utsatte grupper under pandemien.

I tillegg er det flere klubber som jobber tett med sine lokale sykehus og støtter dem med ressurser, frivillige og fasiliteter. 

Tidligere fredag kom det frem at Jordan Henderson hadde hatt en videokonferanse med de 19 andre Premier League-kapteinene, der donasjoner til helsevesenet var tema.

Det vil også settes 125 millioner pund til rådighet for klubbene nedover i divisjonene. De er spesielt hardt rammet av krisen, ettersom de er langt mer avhengig av inntekter fra publikum enn det Premier League er.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]