Utesteder som sender engelsk fotball på TV sliterSamlingsstedet til Liverpool-supporterne i Gjøvik må stenge dørene

Flere steder der Liverpool-supportere trakter til sliter om dagen.

15. apr 2020 kl 20.54 Arild Skjæveland

Det er mange utesteder som sliter tungt for tiden, uten gjester og ofte med stengte dører. Et sted som nå må stenge for godt, er Hematt i Gjøvik. Det er samlingsstedet til den lokale gruppen Liverpool-supportere i Gjøvik, som samles der for å se kamper.

Gruppen forsøkte seg på en innsamlingsaksjon for å redde stedet, men nå har det gått konkurs, rapporterer Oppland Arbeiderblad.

Jaran Pedersen er en sentral figur i det lokale Liverpool-miljøet. Han synes det er veldig trist.

– Det er selvfølgelig både trist og leit at det gikk slik med Hematt. Vi har jo sentrert alle våre aktiviteter rundt Hematt, og er utrolig takknemlige for måten de har tatt imot oss og ikke minst lagt til rette, sier Pedersen til liverpool.no.

– Vi har i løpet av de knappe to årene vi har drevet foreningen blitt en av landets største «Liverbird-foreninger». Det hadde ikke vært mulig uten å ha Hematt på laget. Byen mister en viktig kultur- og fotballpub, og vi ble litt fattigere i dag, sier han.

– Nå starter vi på mange måter på nytt igjen, men vi har selvfølgelig tanker om hva vi skal gjøre videre. Ligagullet skal til Anfield og når det skjer så skal vi oppleve det som en samlet flokk, ikke foran egen skjerm, i egen stue!» «Vi har over 300 medlemmer i ryggen og det gir muligheter for å realisere noe helt nytt, avslutter Pedersen.

–Men jeg vet at jeg har alle medlemmene bak meg når jeg sier at vi aller helst skulle feiret det på Hematt!

Trolig mange som sliter

Krisen rammer spesielt de utestedene som ikke serverer mat, og må holde helt stengt. Daglig leder i supporterklubben, Tore Kjell Hansen, tror det vil være mange steder som må stenge dørene fremover, og at det blir vanskeligere å se fotball ute når ligaen starter opp igjen.

Flere Liverbirdsforeninger vil antageligvis miste stampuben og samlingsstedet sitt i i løpet av tiden som kommer. Det er dyrt og sende fotball på skjerm og mange av disse stedene har ingen mulighet til å hente inn inntekter slik som situasjonen er nå.

– Utelivsbransjen er dessverre en av mange industrier som har blitt hardt rammet under koronakrisen. Mange kommer nok til å slite fremover og det er nesten ikke til å unngå at det vil ramme utesteder som viser engelsk fotball.

– Det er jo mye sosialt rundt fotballen og mange Liverbirdsklubber samles over hele landet hver gang de røde er på skjermen for å møtes og diskutere Liverpool. Det er jo bare å håpe at fleste mulig steder overlever og fortsatt vil være der for de mange Liverbirdsklubbene når dette er over. Men det beror jo også på at vi er flinke til å bruke de lokale utestedene og støtter dem igjennom den vanskelige perioden de har foran seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]