Van Dijk velger Manchester City-tungt drømmelag - noe ufrivillig

Nederlenderen ble utfordret til å velge et «five-a-side»-lag uten å inkludere sine lagkamerater.

6. apr 2020 kl 18.38 Kenneth Baraas

28-åringen har blitt intervjuet av Premier League Productions og fikk i oppgave å sette sammen et lag med fem spillere, men ingen kunne komme fra samme klubb som ham selv. 

Defensivt velger Van Dijk å se til Liverpools nærmeste utfordrer i ligaen - Manchester City. De lyseblå har vært noe ustabile i de bakre rekkene denne sesongen, mye grunnet fraværet av forsvarsspilleren som Liverpool-stopperen har valgt ut. 

Ederson

– Jeg mener han er en enestående målvakt. Jeg mener også at denne sesongen har det vært flere keepere som har vært gode enn vi kanskje har sett tidligere, men jeg mener Ederson er den beste fra resten av lagene. Jeg mener at Alisson fortsatt er nummer én, det er min mening. 

Aymeric Laporte

– Han har vist hvor viktig han er for laget til City, og jeg mener at han er en fremragende forsvarer. Jeg mener han er en veldig, veldig, veldig god forsvarer, så det er derfor jeg velger ham.

Videre trekker Van Dijk frem tre offensive spillere som mange Liverpool-supportere frykter når de står på motsatt banehalvdel. Også her velger forsvarsspilleren å trekke fram en fra Pep Guardiolas mannskap.

Kevin De Bruyne

– Det ser ut som jeg bare velger City-spillere! Men Kevin De Bruyne, du trenger ikke si for mye om ham. Jeg synes Kevin først og fremst er en god person, men han er en fremragende spiller. Han ser ting annerledes, og ja, bare respekt fra min side. Han er en fantastisk spiller.

Heung-min Son

– Han er rask, han er sterk, han kan gjøre livet til et helvete på banen for en forsvarer. Og avslutningene hans - høyre fot, venstre fot - de er enestående, så jeg tror jeg ville valgt ham.

STOPPET: Son fant ikke veien forbi Van Dijk & co. i Champions League-finalen.

STOPPET: Son fant ikke veien forbi Van Dijk & co. i Champions League-finalen.

Pierre-Emerick Aubameyang

– Valget er basert på hva han har gjort gjennom sesongen. Lacazette og Aubameyang en fantastisk duo. Jeg kunne også valgt Aguero, som jeg mener er en god spiss, og det har også tallene vist etter at han kom til ligaen. 

Et godt sammensatt lag, som trolig hadde sett veldig annerledes ut om reglene for utvelgelsen hadde vært endret. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]