Barry Lewtas tar over U23-laget. Ny mann inn som U18-sjef

Neil Critchley er erstattet.

28. mai 2020 kl 18.13 Arild Skjæveland

I mars forlot Neil Critchley Liverpools akademi og jobben som U23-sjef, for å bli manager for Blackpool. Da det skjedde haglet spekulasjonene rundt hvem som skulle ta over, før det ble helt stille da Korona-pandemien satte alt på hold.

Nå bekrefter Liverpool FC at de har ansatt en ny mann som U23-sjef. Det er Barry Lewtas som flyttes opp fra U18-laget for å ta over de litt eldre guttene. Lewtas har gått gradene som akademitrener, før han ble U18-sjef i juni 2018. 

Under ham løftet de helrøde FA Youth Cup-troféet, og hadde en god sesong før denne sesongen brått ble avsluttet.

Akademisjefen er fornøyd

Akademisjef Alex Inglethorpe er glad for at Lewtas har sagt ja.

– Barry har vært i klubben i en god del år nå, og har gått gradene gjennom de ulike aldersklassene. Dette er et nytt steg opp for ham. Han skaper en flott ramme for spillerne, og har funnet en god balanse mellom å vinne kamper og utvikle talentene vi har, sier Inglethorpe til Liverpoolfc.com.

– Enda viktigere er kvalitetene han har som person. Han er en som bryr seg lidenskapelig om de han jobber med, og er dedikert til spillet. Jeg er glad for at han har takket ja til utfordringen, sier han videre.

Ny mann inn som U18-sjef

Samtidig som Lewtas tar U23-jobben, får U18 nå en ny sjef. Det er Marc Bridge-Wilkinson.

41-åringen er en tidligere midtbanespiller, som gjorde sin karriere i Football League. Han har nesten 400 kamper for klubber som Port Vale, Bradford, Carlisle og Darlington.

U18-SJEF: Marc Bridge-Wilkinson tar over Liverpool U18.

U18-SJEF: Marc Bridge-Wilkinson tar over Liverpool U18.

Han kom til Liverpool i 2015, og har ledet lag på U14 og U16-nivå de siste sesongene. Han får som U18-sjef mulighet til å følge opp mange av de samme spillerne.

– Marc kom til oss som U14-trener, og jeg liker det at han er en tidligere spiller og vet hvordan det føles å være en spiller. Han er en som har lidenskap for å forbedre spillerne sine, i tillegg til å utvikle seg selv, sier Inglethorpe.

– Han vet hvordan vi ønsker å jobbe som et akademi, og nå mener jeg at det er viktig at vi beholder kontinuiteten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]