10 kamper direkte på TVDette er planen til TV-selskapene, som har fått beskjed om å forberede seg

Tottenham mot Manchester United kan bli første kamp.

14. mai 2020 kl 09.40 Arild Skjæveland

Premier League har gitt Sky Sports og BT Sport beskjed om å forberede seg til gjenoppstart av ligaen 12. eller 19. juni - og en helg der samtlige 10 kamper skal sendes direkte. Det er Daily Mail-journalisten Matt Hughes som rapporterer om dette, en journalist som vanligvis har god innsikt når det kommer til slike saker.

Ifølge Daily Mail er planen at det hele skal starte med Tottenhams hjemmekamp mot Manchester United fredag kveld. Deretter er planen fire kamper på ulike tidspunkt lørdag, og fire kamper med ulike tidspunkt søndag, før det avsluttes med den tiende kampen mandag kveld. 

En kan altså få med seg samtlige 10 kamper den første runden, dersom en vil holde seg inne i sommerværet når ballen forhåpentligvis ruller igjen i juni.

Følger opprinnelig oppsett

Tottenham - Manchester United var opprinnelig satt opp søndag 15. mars, i den helgen da kampene ble utsatt.

Liverpool skulle møte Everton på Goodison Park mandag kveld. «Monday Night Football» er flaggskipet til Sky Sports, og med Tottenham mot United på fredagskvelden kan en anta at den blir stående på en mandag.

Sky Sports vil sende fire kamper hver helg. Én vil gå på BT Sport, og de resterende fem kampene vil bli sendt på YouTube eller bak det de i Storbritannia kaller «den røde knappen», som er knappen på fjernkontrollen der du får tilgang til ting som ikke går på vanlige kanaler. 

Hva som blir løsningen i Norge er uvisst - men trolig vil samtlige Liverpool-kamper uansett bli sendt på Sky Sports eller BT Sport ut sesongen. Da sendes de også på TV 2 Sport Premium.

Planen for resten av sesongen

Det har blitt foreslått at det skal sendes Premier League-fotball hver dag når vi er i gang igjen, men ifølge tabloidavisen Daily Mail er det ikke det som er planen.

Planen er at en skal følge oppsettet fra åpningshelgen, med én kamp fredag kveld, fire på lørdag, fire på søndag - alle på ulike tidspunkt, og én på mandag kveld.

Intervjusonen etter kamp

TV-selskapene har fortsatt ikke bestemt seg for om de vil ha eksperter på plass på hver stadion for å dekke kampene, eller om de skal samles i ett studio.

For intervjuene før og etter kamp, er det sannsynlig at de nå vil gjøre det via videolink, på samme måte som politikerne gjør hver dag når de svarer på spørsmål om Korona-situasjonen. Det skal være en foretrukken løsning, heller enn at en skal møte reportere fra åtte-ni TV-selskaper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]