Planlegger kamper mot Premier League-motstand før sesongen starter

Det ønskes at spillerne er best mulig rustet til å holde nivået når det virkelig gjelder.

28. mai 2020 kl 10.26 Kenneth Baraas

Det ble enstemming vedtatt å gå i gang med den andre fasen i «Project Restart». I de siste ukene har det vært flere Premier League-spillere som har varslet sin bekymring for oppstarten av sesongen, dog skal den generelle oppfatningen blant spillerne ha blitt mer positiv i det siste. 

Premier League hadde møte med kapteinene tidligere i uka, og der fikk alle si sin mening. Der skal spillerne ha luftet svært få bekymringer, og spesielt Bundesliga-kampene skal ha vært med på å roe nervene til flere av spillerne, ifølge The Athletic.

Ønsker mer tid

Både managere og spillere er enige om at det trengs tid for å bli kampklare til sesongen starter igjen. Dermed er det ønsker om at den planlagte oppstartsdatoen 12. juni forskyves en til to uker. 

Klubbene vil også planlegge treningskamper mot hverandre for å forberede seg til sesongen starter opp igjen.

Utsettelsen av oppstartsdato og treningskampene er noe klubbene og spillerne ønsker for å være på høyest mulig nivå til å håndtere den kvaliteten som kreves i Premier League. 

Planen er å gjennomføre en eller to vennskapskamper, mest sannsynlig på treningsfeltene til klubbene der det allerede er organisert for retningslinjene som må følges. Motstanden vil trolig avgjøres ut ifra hvilke lag som er nærmest i avstand, og kampene vil arrangeres innen ti dager før sesongstart. 

The Athletic skriver videre at noen av klubbene ønsker at nedrykk skal strykes om sesongen avsluttes tidligere enn forventet. Dette grunnet ubalansen i antall kamper som er spilt for de ulike nedrykkslagene. 

Det er ett av flere temaer som vil tas opp på dagens Premier League-møte, men det er mindre sympati å hente blant lagene lenger opp på tabellen - og det trengs 14 av 20 stemmer for å få gjennomslag. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]