Premier League-møte i dag - utsetter trolig det viktigste spørsmålet

Klubbene ønsker mer klarhet før det stemmes over oppstartsdato.

28. mai 2020 kl 09.08 Kenneth Baraas

Onsdag stemte samtlige klubber for å bevege seg over til det neste steget i «Project Restart» som innebærer trening med full kroppskontakt. 

Daily Mail erfarer at noen klubber vil starte opp med treningsøkter med kroppskontakt allerede torsdag, mens andre klubber vil avvente for å se resultatene fra ytterligere to koronatester. 

Senere på dagen kom det også frem at fire personer, fra tre ulike klubber, har testet positivt for koronaviruset, og dermed er totalen 12 positive testsvar hittil. 

Utsettelse?

På dagens møte skal Premier League og klubbene finne svar på flere viktige spørsmål, men ifølge Daily Mail skal avstemningen rundt oppstartsdato utsettes i en uke - til 4. juni. 

Premier League har hatt ønske om å starte opp den 12. juni, men klubbenes managere har vært klare på at den datoen kommer for tidlig med tanke på å få spillerne spilleklare. 

Det er ønsker om at første kamp skal spilles enten en eller to uker senere, som gjør mer sannsynlige oppstartsdatoer til 19. eller 26. juni. Dette er også noe som Premier League skal akseptere. 

Før avstemningen skal et forslag til terminliste bli lagt frem, som vil være sterkt påvirket av TV-selskapenes ønsker. Både terminliste og tilbakebetaling av TV-penger er noe som vil diskuteres på dagens møte, samt kreative forslag fra kringkasterne som kamera i garderobene og intervju i pausene. 

Et annet viktig tema som skal tas opp er hva som vil skje om sesongen avsluttes tidligere enn forventet.

Klubbene skal også ønske svar om det kan gjøres endringer i de registrerte troppene, da spillere har kommet tilbake fra langtidsskader. Antall bytter i kampene vil også tas opp til diskusjon, og ikke minst på hvilke stadioner kampene skal spilles. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]