Premier League forventer mer motbør rundt neste steg i «Project Restart»

Jordan Henderson og Jürgen Klopp skal gi sine tilbakemeldinger til ledelsen i ligaen.

20. mai 2020 kl 23.38 Kenneth Baraas

Ifølge The Telegraph planlegger Premier League samtaler med mindre grupper av kapteiner og managere i håp om å få en tydeligere idé om hvordan klubbene kan vende tilbake til trening med kroppskontakt samt kamper. 

Det planlegges for at disse samtalene skal utføres i løpet av inneværende uke. 

Telegraph forstår det slik at protokollene for steg to av «Project Restart» ble sluttført på onsdag, før de nå skal diskuteres sammen med spillere og managere.

Kulturminister Oliver Dowden uttalte samme dag at regjeringen trolig vil gi grønt lys til trening med kroppskontakt innen helgen. 

Flere tilbakemeldinger

Ønsket er å snakke med mindre grupper enn hva som har vært tilfellet tidligere, slik at Premier League kan få flere tilbakemeldinger angående hva representantene fra de ulike klubbene mener er viktig å tenke på. Samtidig har videokonferansene vært uoversiktlige med et stort antall deltakere, da flere klubber har hatt med flere enn kun en spiller. 

Videre vil protokollene bli gitt til klubbene i løpet av helgen, før de så vil bli stemt over på et felles møte på tirsdag. Skulle det dog ikke samles over 14 stemmer fra klubbene, vil det være et stort hinder for den mest realistiske startdatoen 19. juni. 

Omstridt steg

Steg to i Project Restart blir sett på som noe som kan være langt mer omstridt enn hva det første steget var, som det var full enighet om på mandagens møte - selv om det var innvendinger allerede da.

Det neste steget vil inneholde retningslinjer fra regjeringen angående kontakt blant idrettsutøvere, og dette vil være et omfattende punkt som kan være med å gjøre enda flere klubber og spillere skeptiske. 

I teorien kan klubbene bevege seg forholdsvis raskt over til nivå to. Det er forventet at fase en varer i minimum syv dager, men den kan også vedvare i to uker. Det vil gis opplæring i hvordan spillerne skal oppføre seg når kontakt bli tillatt på treningsfeltet, og managerne skal ønske litt tid på feltet for å forberede spillerne til det neste steget. 

Ønsker å berolige spillerne

Et viktig spørsmål skal være hva som skjer når en spiller tester positivt for koronaviruset etter at kroppskontakt er innført på treningsfeltet. Dermed vil opplæringen gå ut på at spillerne skal unngå kontakt der det er mulig, spesielt når det gjelder situasjoner med ansikt mot ansikt.

Det er forventet at Premier League vil legge frem forskningen som er utført av eksperter ved Aarhus Universitet, som hevder at spillere på toppnivå befinner seg i smittsom avstand i 88 sekunder i gjennomsnitt i løpet av en kamp. 

Denne tilnærmingen er også hovedargumentet til regjeringen at det skal være trygt å spille fotball, da det er lav risiko for å bli smittet utendørs.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]