Nye møter«Project Restart»: Dette skjer i dag

Vi er inne i en uke med hektisk møtevirksomhet.

14. mai 2020 kl 10.47 Arild Skjæveland

Mandag møttes klubbene for å diskutere «Project Restart». Onsdag skulle Premier League overtale spillere og managere til at det er trygt å starte opp igjen i juni. 

I dag er det nye møter som kan bli avgjørende for gjenoppstarten av fotballen i England.

Da er det Premier League, English Football League (EFL) og fotballforbundet (FA) som skal i møte med regjeringen. Flere klubber var imot bruk av nøytrale stadioner når fotballen starter opp igjen, og det blir trolig et av temaene når de skal møte myndighetene.

Trolig vil en også gå nærmere inn på planene om når spillerne igjen kan trene for fullt, med fysisk kontakt.

Testing starter i dag

Premier League startet med testing av støtteapparat allerede på mandag, mens testingen av spillerne måtte vente til etter møtet mellom kapteiner og Premier League.

Torsdag og fredag denne uken skal spillerne testes. Da vil en få svar på prøvene innen 24 timer - og det vil være klart i god tid før tirsdagens planlagte treningsøkter i mindre grupper.

Kan igjen utsette avstemningen

Etter dagens møte vil Premier League håpe at de kan ha fått klarhet i om klubbene kan bruke sine egne stadioner, og om veien videre. Planen har vært at klubbene skal stemme over «Project Restart» når de igjen møtes til videokonferanse på mandag.

Der må en ha 14 av 20 stemmer for å få gjennomslag for om en kan starte opp igjen med fotballen i juni. 12. juni var den opprinnelige planen, men det ser nå mer realistisk ut med fredag 19. juni.

Ifølge The Telegraph kan en avstemningen igjen bli utsatt, fordi det er så mange løse tråder. Da vil en måtte få en utsettelse fra UEFA, som har satt som krav at alle ligaer skal ha på plass en dato og plan for hvordan ligaene skal avsluttes innen mandag 25. mai.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]