Elleve av 18 ligamesterskap er blitt sikret på hjemmebane

Liverpool har muligheten til å vinne Premier League både på Goodison Park og Etihad (eventuelt nøytral bane) denne sommeren, men som oftest har de røde sikret seg sine titler hjemme på Anfield.

10. jun 2020 kl 08.41 Einar Kvande

Liverpool FC leder Premier League med 25 poeng, og trenger bare seks poeng til for å være sikret sitt 19. ligamesterskap. Dersom det blir en realitet blir det uten tilskuere på tribunene.

For Liverpool gjenstår det fem bortekamper og fire hjemmekamper. Derfor kan et eventuelt ligamesterskap bli sikret både på Anfield, Goodison Park, Etihad Stadium, Emirates Stadium, Amex Stadium og St James' Park. Faktisk er muligheten tilstede for at det skjer på en annen arena også, dersom myndighetene krever at noen av de gjenstående kampene spilles på nøytral bane. Det eneste som er sikkert i forhold til arenaer ennå er at hjemmekampen mot Crystal Palace den 24. juni spilles på Anfield. Sannsynligvis blir også de tre andre hjemmekampene, mot Aston Villa, Burnley og Chelsea spilt der.

Liverpool Echo har sett nærmere på hvor Liverpool har vunnet ligaen de 18 gangene de tidligere har gått til topps i den øverste divisjonen i England. Elleve ligamesterskap er blitt vunnet foran egne supportere på Anfield. Åtte av disse er blitt sikret med en seier, den siste av disse i 1990, da Liverpool slo Queens Park Rangers 2-1 for å sikre seg ligatrofeet. 

Aston Villa ble slått i to sesonger på rad for å sikre ligamesterskap, Tottenham er bitt slått to ganger, og det har også vært hjemmeseiere over Burnley, Arsenal og Chelsea hvor Liverpool har kunnet heve pokalen etterpå. 

Uavgjort var nok mot Huddersfield i 1923, og det samme da Leicester og West Ham kom på besøk i henholdsvis 1973 og 1977.

PÅ STAMFORD BRIDGE: Slik så det ut da Kenny Dalglish ble matchvinner og Liverpool vant ligaen i London den 3. mai 1986.

PÅ STAMFORD BRIDGE: Slik så det ut da Kenny Dalglish ble matchvinner og Liverpool vant ligaen i London den 3. mai 1986.

Vant ligaen uten å spille

I 1947 vant Liverpool ligaen på en dag de ikke spilte. Stoke var det eneste laget som kunne passere Liverpool på tabellen, men tapte sin hengekamp mot Sheffield United i midten av juni!

Liverpool sikret seg sin første ligatittel ved å slå West Bronmwich Albion 1-0 på The Hawthorns i 1901. Fem år senere tapte Liverpool 3-2 for Bolton Wanderers på Burnden Park, men vant ligaen likeveld en dagen. Et 2-0 tap for Tottenham på White Hart Lane i 1983 er den eneste andre gangen at Liverpool har sikret seg ligamesterskapet på en dag de har tapt.

Da Liverpool vant sitt Treble i 1984 ble ligamesterskapet sikret med en målløs kamp mot Notts County på Meadow Lane, mens det fortsatt går gjetord om 3-1 triumfen over Wolverhampton Wanderers på Molineux i 1976 som vant Liverpool ligaen det året, samtidig som Wolves rykket ned.

I 1986 sikret Liverpool seg ligamesterskapet ved å vinne 1-0 over Chelsea på Stamford Bridge, med Kenny Dalglish som matchvinner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]