James Milner om overgangen til Liverpool:– Jeg liker at flere folk trodde at jeg gjorde en tabbe

Veteranen har vunnet alt siden overgangen til Liverpool 29 år gammel.

29. jun 2020 kl 16.25 Jens Hapnes Rege

Da James Milner ble signert som 29-åring av Liverpool i 2015 tenkte flere at det bare var for å få en lukrativ siste kontrakt i en god klubb. Det har vist seg å være langt fra sannheten. 

Med store bidrag er Milner og Liverpool nå regjerende mestre av Champions League, Supercupen, VM for klubblag og Premier League, og 34-åringens enorme arbeidsmoral har smittet over på hele gruppa. 

I et intervju med Mirror sier veteranen at han elsker at folk avskrev ham. 

Drivkraften

– Jeg liker at flere folk trodde at jeg gjorde en tabbe. Det er en av tingene som driver deg. 

– Jeg var i en heldig posisjon hvor jeg kunne blitt i City eller gå til Liverpool. City er en god plass, og jeg er sikker på at ting hadde vært bra hvis jeg hadde blitt, forklarer han i intervjuet. 

– Men det var en mulighet å gå til Liverpool - en veldig suksessfull klubb, men en som ikke hadde vunnet noe i nyere historie. De var nære noen år tidligere da jeg var på den riktige siden av det. 

I FORM: 34-åringen er en av ligaens best trente spillere.

I FORM: 34-åringen er en av ligaens best trente spillere.

Bakrus

Rutinerte Milner hadde allerede opp mot 400 kamper i Premier League før han dro til Liverpool, og forklarer at han kjapt så at det måtte en endring til i klubben. 

– Da jeg kom inn i Liverpool så jeg bakrusen av det (tidligere tittelkamper) og kommentarer som «vi vant nesten ligaen.» Den tankegangen måtte bort.

– De måtte gå videre og man kan se fra reisen at det var litt og litt, men hele tiden forbedring. Å få 97 poeng og tape til et spesielt Man City-lag og ikke vinne ligaen, det er nære det. 

– Det er enten «hva kan man gjøre?», eller så er det «vet du hva, vi kan være bedre.», forklarer han.  

Legende

Liverpool valgte utvilsomt det siste alternativet, og er regjerende mestre av det meste.

Med 33 prosent av kampene sine for Liverpool vil Milner sannsynligvis huskes best for tiden i Liverpool, hvor han ble Premier League-, Champions League- og verdensmester. 

– Det var fantastisk å vinne Champions League, men vi visste at alle var desperate etter å vinne ligaen. Spesielt i konteksten av alle de store lagene Liverpool har hatt, hvor lenge det hadde vært siden, hvor nære de hadde vært og hvor uheldige de hadde vært. 

– Da jeg kom tenkte jeg på hvor spesielt det ville vært å være en del av laget som vant ligatittelen.

– Alle var desperate etter å gjøre det, så å gjøre det er utrolig og jeg er veldig stolt av å være en del av laget som gjorde det, spesielt når man ser bildene og hvor mye det betyr for fansen, avslutter briten. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]