Loris Karius:– Jeg må ikke bytte klubb

Det virket lenge sikkert at Loris Karius skulle søke lykken et annet sted enn Liverpool. Nå hinter tyskeren om et ønske om å bli og kjempe for plassen.

12. jun 2020 kl 10.33 Jens Hapnes Rege

Etter fadesen i Kiev virket det lenge som at Klopp hadde tenkt å gi sin tyske landsmann nye sjanser sesongen etterpå. 

Det viste seg i løpet av pre-season at den tyske sisteskansen måtte spille et annet sted enn Liverpool for å kvitte seg med de traumatiske minnene fra finalen mot Real Madrid. Alisson Becker ble hentet inn og har fikset alle Liverpools tidligere keeper-problemer, mens Karius har vært på utlån til Besiktas. 

Andrevalg

I løpet av de to sesongene i Besiktas har det blitt opp mot 6000 minutter på 26-åringen, som ikke har vunnet supporternes tillit med sitt spill. Det ble lenge regnet som en sikkerhet at tyskeren skulle forlate Liverpool etter utlånet, men nå virker målvakten mer åpen for å kjempe for plassen sin i Liverpool. 

– Selvfølgelig må jeg spille dersom jeg endrer klubb. Det gir ikke mening å si at jeg skal forlate Liverpool for en dårligere klubb dersom jeg bare er nummer to der. Jeg er ikke i en presset situasjon, jeg må ikke bytte klubb, skal han ha sagt ifølge Liverpool Echo

– Jeg kan få opp nivået med trening i Liverpool. Som reserve-keeper i England vet man at det blir sjanser. 

SKUFFELSE: Det har vært noen vanskelige år for Karius.

SKUFFELSE: Det har vært noen vanskelige år for Karius.

– Jeg er i den beste klubben i verden for øyeblikket, som kjemper for troféer, hvor jeg kan ha det høyeste nivået på trening rundt meg hver dag. Jeg er helt klar over at jeg er i en god posisjon i Liverpool for øyeblikket. Det er svært gode forhold der. 

– Jeg ønsker å forbli frisk og spille på et høyt nivå så lenge som mulig. Selvfølgelig, som fotballspiller, ønsker jeg å vinne ett eller to troféer. Jeg vil få de beste prestasjonene ut av meg selv. 

– Det er det samme i Liverpool, hvor jeg er utfordreren. Når jeg blir spurt er jeg der for å prestere og hjelpe laget. Uansett om det er som nummer 1 eller nummer 2, vil jeg alltid gjøre mitt beste. 

Verdens beste målvakt?

26-åringen skal også ha fått spørsmål om hvem han mener er verdens beste målvakt i et intervju med Transfermarkt. Han mener det er vanskelig å utpeke en.

– Akkurat nå er det ikke en målvakt som er helt enestående, slik det var for noen år siden med Manuel Neuer. Neuer gjør det bra, Marc-Andre ter Stegen gjør det strålende i Barcelona, og så har man Jan Oblak i Atletico Madrid i tillegg. 

– Alisson gjorde det strålende forrige sesong og vant det største troféet. Det er vanskelig å bestemme seg for en kandidat. 

Karius har ikke vært å se på Liverpools treninger enda, men har holdt seg i form med egne keeper-treninger. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]