Manchester City kommer til å prioritere FA-cupen foran kampene mot Chelsea og Liverpool

Lokalavisen i Manchester slår fast at Pep Guardiola kommer til å rotere på laget når de lyseblå møter Chelsea på Stamford Bridge i morgen kveld.

24. jun 2020 kl 16.47 Einar Kvande

Dersom Liverpool klarer brasene og plukker tre poeng mot Crystal Palace i kveld, kan ligaen bli avgjort til de rødes fordel om Chelsea tar poeng fra Manchester City på Stamford Bridge i morgen kveld.

Til Manchester Evening News uttaler City-manager Pep Guardiola at kvartfinalen i FA-cupen mot Newcastle i helgen er deres viktigste kamp nå, og antyder at han kommer til å rotere på laget mot Chelsea med hensyn til dette.

Manchester City har valset over både Arsenal og Burnley etter at Premier League-startet opp igjen, men dersom det blir poengtap for de lyseblå på Stamford Bridge vil det bety at Liverpool er ligamestere for første gang på 30 år dersom Palace blir slått på Anfield.

Guardiola må klare seg uten skadede Sergio Aguero, og trorlig også forsvarsspiller Eric Garcia mot Chelsea, etter at sistnenvte fikk hjernerystelse mot Arsenal, mens Aguero ble kneskadet mot Burnley.

– Laget er fortsatt ikke i toppform. Jeg vet ikke når de vil være det, men noen spillere spiller 90 minutter med få dagers mellomrom nå. Vi har noen muskelskader og slagskader etter forrige kamp. Vi må unngå flere skader med tanke på to viktige kamper, den mot Newcastle på søndag og spesielt den i Madrid. Vi kan matematisk kvalifisere oss for Champions League, og er i en god posisjon, uttaler Guardiola.

– Newcastle-kampen er vår viktigste kamp

Kvartfinalen i FA-cupen på søndag er med andre ord svært viktig for City-manageren. FA-cupen er blitt en prioritet etter at de lyseblå har havnet så langt bak Liverpool i Premier League. Guardiola insisterer på at han vil stille med sitt sterkeste mannskap på St James' Park.

– Vi kan ikke nekte for at vi har ett øye på Newcastle-kampen. Vi skal spille prestisjeoppgjør mot Chelsea og Liverpool, men Newcastle er vår viktigste kamp. En finale. Vi har ett øye på den.

– Mye avhenger av spillernes fysiske tilstand, og hvor mange minutter de har spilt. Vi ser litt på hva som skal skje fremover, og ikke bare på Chelsea-kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]