– Prisen for årets spiller bør gå til Mané

Tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy mener at det er på tide at Sadio Mané blir årets spiller denne sesongen.

28. jun 2020 kl 17.01 Øystein Tronstad

«Jeg har blitt spurt om å vurdere hver enkelt Liverpool-spiller denne sesongen. Ingen fortjener lavere enn 6/10. Tre stykker har sett perfekte ut. Van Dijk, Jordan Henderson og Mané. Hvordan kan de forbedre seg», spør tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy i sin spalte i for Daily Mail.

«Prisen for årets spiller bør gå til Liverpool og flere fortjener å bli nevnt, men hvis jeg måtte nevne et navn så ville jeg sagt Mané. Han har vært en gamechanger så ofte denne sesongen, fenomenal. Selv i siste kamp mot Crystal Palace så han så skarp og sulten ut, jeg elsket det, hvordan han presset backene. Han er en spiller i fineste Klopp- og Liverpool-tradisjon.»

Det er på dagen i dag fire år siden Mané ble hentet fra Southampton. Han har fortsatt ikke tapt en ligakamp på Anfield. 163 kamper, 78 mål, 34 målgivende. Det er verdensklasse, noe som naturlig nok gir mange beilere i andre klubber.

SENKET UNITED: Tre ganger ble Danny Murphy matchvinner på Old Trafford i løpet av sin Liverpool-karriere.

SENKET UNITED: Tre ganger ble Danny Murphy matchvinner på Old Trafford i løpet av sin Liverpool-karriere.

«Ville Sadio Mané eller Salah nytt fotballen like mye et annet sted, selv med Lionel Messi i Barcelona? Jeg tviler. Mané har tre år igjen av avtalen sin men Real Madrid har vært interessert. Jeg tror at han vil forlenge den», skriver Murphy som selv fikk 170 kamper i rødt.

Sadio Mané har har blitt månedens spiller to ganger denne sesongen, i mars og i november. I 2017 ble han kåret til årets Liverpool-spiller av supporterne og de andre spillerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]