Fra 1. september er dette Liverpools nye CEO

Billy Hogan får ny jobb.

31. jul 2020 kl 10.38 Arild Skjæveland

Billy Hogan har jobbet med John W. Henry og Fenway Sports Group siden 2004, og har vært ansatt i Liverpool FC siden 2012. Der startet han som kommersiell direktør. Han har fått mye av æren for at klubben har klart å ta igjen sine argeste rivaler når det kommer til sponsorkontrakter og partnere.

Det var Hogan som sto bak da LFC forhandlet frem avtalen som gjør at Nike skal ta over for New Balance som klubbens utstyrsleverandør. 

De siste årene har han hatt tittelen «Managing Director and Chief Commercial Officer». Nå får han ny jobb.

Overtar etter Moore

Hogan overtar etter Peter Moore som daglig leder 1. september.

– Etter å ha fått være så privilegert og jobbe for denne klubben de siste åtte årene, er det en ære å ta rollen som daglig leder og fortsette med det flotte arbeidet som har blitt gjort hittil i hele organisasjonen, sier Hogan til Liverpoolfc.com

– Jeg vil takke John, Tom og Mike for denne muligheten til å lede bedriften inn i neste fase i dette spennende kapitelet. 

Hogan skal styre klubben fra kontorer i London og Liverpool.

I et intervju med Forbes i fjor fortalte Hogan om jobben sin, og forholdet til Jürgen Klopp.

– Klubben har vært dårlig styrt både fra et fotballperspektiv så vel som kommersielt. Med det kommer det store utfordringer, men også store muligheter, sa han ifølge The Times.

– Klopp forstår behovet for kommersiell suksess for å drive klubben fremover, og han er utrolig støttende for det, sa han videre. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]