Alisson om øyeblikket alle husker fra sesongen: – Jeg kunne ikke holde det inne mer og da løp jeg

Liverpools sisteskanse ser tilbake på gullsesongen og den målgivende pasningen som endte med en herlig feiring.

30. jul 2020 kl 12.46 Øystein Tronstad

Fanger ballen.
Ser Salah.
Presisjon.
Ballkontroll.
Hurtighet.
Avslutning.
Mål!
Jubel!
Alissons løp.
Klemming.
Glede!

Sånn kan et av sesongens øyeblikk oppsummeres.

Liverpool slår Manchester United 2-0 på Anfield i januar. Det er en kamp hjemmelaget dominerer men Virgil Van Dijks scoring forblir kampens eneste helt frem til overtiden.

– Det var et stort øyeblikk. For resten av livet mitt så vil alle huske det målet og den målgivende pasningen. Jeg tror at det de husker best er løpet mitt. Det er noe jeg ikke har gjort før. Jeg liker vanligvis å feire for meg selv, sier Alisson i intervjuserien Champions series

– Jeg forsøker å holde fokus på kampen og jeg visste at det var det siste minuttet. Kampen ble avgjort med den scoringen. Jeg bare følte at jeg ikke kunne holde det inne mer og da bare løp jeg for å feire sammen (med Salah).

Brassen har, sammen med sin landsmann Ederson i City, vist publikum på balløya hvordan målvakter kan opptre i flere stadier av spillet utenom å være kun skuddstoppere. 

En tidligere Liverpool-målvakt var også kjent for sine ferdigheter med ballen i beina og kanskje var spanjolen en inspirasjon for Alisson.

– Jeg er usikker på om det hadde noe å gjøre med det, men dagen før så hadde jeg sett Pepe Reinas feiring. Jeg vet ikke om den var i tankene mine, men jeg bare følte at det brant på innsiden også løp jeg. Det var noe fantastisk.

Situasjonen Alisson referer til er nåværende Aston Villa-keeper Pepe Reina sitt løp og feiring fra Liverpool-tiden, da David N’Gog senker Manchester United.

Den gang i 2009 og Liverpool var også da 2-0.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]