King Kenny får æren av å dele ut vinnermedaljene

Sir Kenny Dalglish vil være mannen som overrekker Premier League-medaljene til Liverpool-spillerne i neste uke.

15. jul 2020 kl 18.20 Einar Kvande

Sir Kenny Dalglish er en av de største spillerne og managerne i Liverpool FC sin lange og ærerike historie. Han var derfor et naturlig valg når man skulle involvere en klubblegende til å presentere spillerne med vinnermedaljene etter at klubben har sikret seg sitt første ligatrofé på 30 år, skriver The Times.

Dalglish var manager forrige gang Liverpool vant ligaen, for 30 år siden, og han var også mannen som hentet lagkaptein Jordan Henderson til Anfield-klubben i 2011, i Sir Kennys andre periode som Liverpool-manager. 

Godkjent av Premier League

Premier League har godkjent at Dalglish deler ut medaljene, etter diskusjoner rundt seremonien. Liverpool-spillerne vil motta sine vinnermedaljer før Henderson får utdelt trofeet etter kampen mot Chelsea neste onsdag. 

Dalglish vant selv ligaen tre ganger som manager. 69-åringen hentet Henderson fra Sunderland for 16 millioner pund for ni år siden, og har nå sett Hendo vinne både Champions League og Premier League som lagkaptein. 

Henderson kan ikke spille kampen mot Chelsea, etter at han skadet det ene kneet i seieren over Brighton nylig. Lagkapteinen vil likevel være mannen som hever trofeet over hodet først.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]