– Jeg kommer aldri til å sammenligne meg selv med Liverpool-legender som Dalglish og Shankly

Jürgen Klopp har klart et mesterstykke som Bill Shankly og Sir Kenny Dalglish aldri klarte.

2. jul 2020 kl 12.53 Einar Kvande

Etter at Liverpool ble kronet som Premier League-mestere 2019/20 har Jürgen Klopp skrevet seg inn i Liverpool-historien med gullskrift. Anfield-klubben har ventet på ligagullet i 30 år, men på bare litt i overkant av ett år har Klopp skjenket Liverpool FC både det 19. ligamesterskapet og den sjette Champions League-tittelen.

Faktum er at Klopp bare er den tredje manageren i klubbens historie til å vinne begge trofeene. Bob Paisley og Joe Fagan er de to andre som har gjort det. Kenny Dalglish og Bill Shankly klarte det aldri. Førstnevnte fikk imidlertid i realiteten aldri sjansen, da Liverpool var utestengt fra europacupene i hans første periode som manager.

– Jeg er egentlig litt overrasket. Jeg vet grunnene til at Kenny ikke klarte det, men jeg vet ikke eksakt hvorfor Bill ikke klarte det. Men dette er ikke viktig. Jeg kommer aldri til å sammenligne meg selv med dem. Ingen bør gjøre det egentlig. Det var andre tider, den ene bygde en klubb, den andre bar en klubb, sier Klopp til Sky Sports.

– Jeg vet det er en stor prestasjon det vi har klart. Jeg vet hvordan vi klarte det. Det er takket være all den harde jobben folk har lagt ned på Melwood, og lidenskapen folk viser for denne klubben.

– Det er aldri enkelt, og det var ikke enkelt denne gangen heller. Men det gjør bare at vi verdsetter det mer, og opplever sterkere følelser.

Gleder seg til Hendo blir fotballekspert på TV

Jordan Henderson var Klopps betrodde lagkaptein, både da klubben vant Champions League for sjette gang og ligamesterskapet for 19. gang.

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Skal vi snakke om folk som takler forventningspress, så kan Hendo trolig skrive en bok om det. For forventningspresset var enormt da jeg kom hit.

– Jeg følte det ganske tidlig, at det er veldig vanskelig å gjøre hans jobb. Det handlet om hvordan folk anså ham som spiller. Heldigvis visste vi hvilken spillertype han egentlig er, og sammen klarte vi å vise det for verden. Nå er han trolig mer tilfreds enn noensinne, og i god form selvsagt. Dette er det store trofeet å vinne.

– Jeg gleder meg til Hendo sitter i TV-studio 2-3 år etter at han er ferdig med karrieren, og snakker om Trent Alexander-Arnold og andre spillere, og forteller dem hva de gjør riktig og hva de gjør galt! Det vil bli underholdende, det er jeg sikker på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]