Trent minnes samtalen med Klopp som fikk hans mor til å gråte

Trent Alexander-Arnold forteller om det som skjedde i timene før hans Premier League-debut.

2. jul 2020 kl 11.55 Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold fikk sin Premier League-debut på Old Trafford, da han måtte steppe inn for en skadet Nathaniel Clyne i bortekampen mot Manchester United i januar 2017. Matchen endte 1-1.

Nå er scouseren kommet opp i 127 kamper for Liverpool, og har vunnet både Champions League, UEFA Super Cup, klubb-VM og Premier League med Anfield-klubben. Men han husker fortsatt godt dagen han fikk sin første ligakamp for barndomsklubben.

– Vi trente på lørdagen, og så reiste vi til Manchester og overnattet der, noe som er normalt på kampdag, minnes 21-åringen i et intervju med Red Bull.

– Vi pleier å ta en spasertur rundt tre timer før avspark, og da kom manageren bort til meg, la armen rundt meg og spurte om jeg var klar. Jeg ble forvirret. Han gjentok om jeg var klar for å steppe inn på laget, og jeg svarte ja, ja. Han sa at jeg skulle starte kampen, og han må ha sett at jeg ble lang i maska. Det var en merkelig følelse.

– Jeg var i sjokktilstand. Jeg gikk tilbake til rommet mitt og ringte min mor. Hun begynte å gråte da jeg fortalte henne at jeg skulle starte mot Manchester United. Alle forsøkte å hjelpe meg. De forstod at var nervøs.

Stolt over å være Liverpool-spiller

Høyrebacken hadde fått sin førstelagsdebut i en ligacup-seier over Tottenham på Anfield noen måneder tidligere. En kveld som Alexander-Arnold beskriver som en av de beste i sitt liv.

– Laget ble lest opp, og jeg startet. Jeg husker jeg ble veldig forvirret den gangen også, for jeg hadde ikke ventet det. Jeg var veldig nervøs, for jeg hadde aldri spilt for over 50 000 tilskuere før. Men det var en av de beste dagene i mitt liv.

– Jeg må si at å vinne Champions League-finalen er det beste øyeblikket i mitt liv. Definitivt det beste. Men mest stolt var jeg nok etter debuten, selv om jeg alltid har drømt om å vinne Champions League og andre trofeer. Først må du jo gjøre unna debuten, og jeg visste med en gang jeg hadde spilt den kampen at nå var jeg en Liverpool-spiller. Det kunne ingen ta fra meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]