Trent Alexander-Arnold:– Tanken om å bli Liverpools kaptein motiverer meg hver dag

I et intervju med Jamie Carragher snakker den unge høyrebacken om sine personlige ambisjoner.

1. jul 2020 kl 19.52 Jens Hapnes Rege

Etter bare 127 kamper for Liverpool har Trent Alexander-Arnold vunnet Premier League, Champions League og VM for klubblag. Hverken Steven Gerrard eller Jamie Carragher greide å gjøre det samme i løpet av sine over 1400 kamper for klubben. 

I et intervju med sistnevnte forteller scouseren i Liverpools lag om sine personlige ambisjoner. 

– Tanken på å bli Liverpools kaptein motiverer meg hver dag, innleder 21-åringen. 

– Det er noe jeg ønsker å oppnå. Selvfølgelig er ikke det min avgjørelse, men jeg blir skuffet hvis jeg ikke klarer det før slutten av karrieren. Det har jeg alltid tenkt. 

– Uansett om det skjer eller ikke, føler jeg det er min oppgave i Liverpool å lede gjennom å være et godt eksempel. Jeg prøver alltid å gjøre det nå - å være et eksempel for de yngre guttene som kommer opp. 

– Jeg er en del av et lag hvor alle påvirker og hjelper hverandre. Det er det kapteiner gjør. De leder og drar laget gjennom vanskelige tider, og motiverer spillerne ved siden av seg, forklarer scouseren. 

Lik mentalitet

I intervjuet forteller Alexander-Arnold om hva Jürgen Klopp sa søndagen etter tittelfeiringen, og understreker at hele laget har den samme mentaliteten. 

– På søndag hadde vi et lagmøte, og han sa at selv om vi hadde gjort noe spesielt og utrolig, handlet det nå om, «Bra jobbet. Feire dette litt, men så går vi videre og jobber for mer.»

– Jeg satt bare der og smilte. Alt jeg tenkte var, «Ja, dette er akkurat den samme mentaliteten jeg har.» Alle spillerne vil si det samme, forklarer Trent. 

VIL HA MER: Klopp og Trent vil ha mer suksess.

VIL HA MER: Klopp og Trent vil ha mer suksess.

Vil bli tidenes høyreback

Scouseren forteller om personlige ambisjoner i karrieren, og forklarer hvorfor han ikke må flyttes opp på midtbanen.

– Jeg tenker på hvordan jeg kan bli den beste høyrebacken Premier League noen gang har sett. Når alle plukker sitt beste Premier League-lag noensinne vil jeg at mitt navn skal være der og ikke Gary Nevilles. 

– På høyrebacken har jeg funnet ut at jeg får flere ballberøringer enn noen andre, enda mer enn på midtbanen. For øyeblikket er det ikke ødelagt, så hvorfor skal vi fikse det?

Syv kamper gjenstår av sesongen, og kanskje får vi se Trent på midtbanen for å gi Neco Williams muligheter på høyrebacken. 

Torsdag kveld ventes det at Klopp stiller med sitt sterkeste lag når hans Liverpool skal forsøke å slå Pep Guardiolas tidligere mestre. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]