Jordan Henderson:– Vi kom nærmere og nærmere tittelen, så kom det en global pandemi!

Kapteinen forteller om tilbakeslagene som formet Liverpools mentale monstre.

1. jul 2020 kl 16.52 Jens Hapnes Rege

Jordan Henderson er regjerende mester av Europa, verden og England, har stilnet alle kritikerne og kan bli kåret til årets spiller i Premier League. 

På et personlig nivå har kapteinen slitt med Schlatters sykdom, voksesmerter som krever regelmessig behandling, å være mindre og tynnere enn lagkamerater og å få kritikk for gangen sin i Sir Alex Fergusons biografi. 30-åringen har vist fingeren til alle tvilere. 

– Det har vært så mange tilbakeslag, innleder Henderson om de mange tilbakeslagene i et intervju med Independent. 

– Å tape ligaen på den siste dagen med ett poeng var tøft, men vi reagerte på den riktige måten ved å vinne Champions League. Vi startet sesongen veldig bra, viste stabilitet og en fantastisk mentalitet for å holde den høye standarden, og sørge for å holde seiersrekken gående. 

– Så er vi på et punkt hvor vi kom nærmere og nærmere, og så kommer en global pandemi! Det var ikke til å tro for å være ærlig. 

– Ingen kunne tro hva som skjedde, og det har ikke sunket inn enda. Vi har hatt forskjellige ting å takle, og igjen: guttene fortjener all honnør, forklarer han om den enestående perioden. 

Frustrerende periode

Kapteinen forteller om en frustrerende periode da ligaen var avbrutt. 

– Det var en frustrerende periode i månedene som var. Selvfølgelig, det som skjedde i verden var mye viktigere, men samtidig ville jeg bare være tilbake med guttene, og gjøre det vi hadde arbeidet så hardt for i så mange år. 

– Heldigvis fortsatte sesongen, og selv under de annerledes omstendighetene fullførte vi jobben. Jeg kunne ikke vært stoltere av laget og hvordan de har reagert på ulike hindringer, ikke bare denne sesongen, men også i tidligere år. 

NY TATOVERING? Henderson har Champions League-troféet på sitt venstre lår. Nå vurderer han en tilsvarende på høyre med Premier League-troféet.

NY TATOVERING? Henderson har Champions League-troféet på sitt venstre lår. Nå vurderer han en tilsvarende på høyre med Premier League-troféet.

Selvgående gruppe

30-åringen sier at han ikke må bruke mye tid på å motivere spillergruppen, og at han har en overkommelig lederjobb. 

– Det er ikke så vanskelig når man har gruppen vi har og guttene vi har. Vi har ledere innad i gruppen, og vi ser på manageren som en som aldri ville latt noe distrahere oss fra hva vi prøver å oppnå. 

– Og for å være ærlig, hvis du hadde spurt det samme spørsmålet etter Champions League-finalen, kunne du ha sagt «har de fortsatt drivkravften og sulten etter å vinne mer?» Vi har bevist at vi har det denne sesongen, etter min mening, sier han om motivasjonen i gruppa. 

Henderson og hans mannskap skal motta en velfortjent æresvakt fra Manchester City når de entrer banen torsdag kveld. Kampen starter 21.15 og sendes på TV 2 Sport Premium 1. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]