Vi fulgte dagens pressekonferanse direkte:– Han fortjener å løfte trofeet og han vil løfte det

Jürgen Klopp møter media før møtet med solide Burnley på Anfield, han sier at Henderson ikke vil trenge operasjon og at kapteinen vil løfte Premier League-pokalen.

10. jul 2020 kl 13.20 Øystein Tronstad

Liverpool.no fulgte pressekonferansen direkte her.

Om skadesituasjonen til Jordan Henderson:

– Det er én god nyhet blant de dårlige. Det er en kneskade men det er ikke behov for operasjon. Han vil ikke spille mer denne sesongen, men det positive er at han vil kunne starte den nye sesongen med oss. Det er ikke noe gøy, men det er det beste vi kunne få. Han kommer seg raskt.

– Det var en forferdelig øyeblikk da han gikk ned. Hendo er det vi i Tyskland kaller et dyr. Han kjemper for alt og håndterer smerte. I det øyeblikket så følte han det, noe skjedde som ikke burde skje. Etter kampen så la det en demper på stemningen. Alle følte med han.

– Han fortjener å følte trofeet og han vil løfte trofeet. Vi kan bestemme dette selv. Henderson vil løfte det.

– Dejan Lovren er i full trening nå og vil være tilgjengelig.

Om VAR:

– Det må være en klar og åpenbar feil for at den skal bli omgjort, og jeg synes at disse var åpenbare. Du får spørre dem om hvorfor de fulgte dommernes avgjørelser. Det er vanskelig, men jeg synes ikke at gårsdagens avgjørelser var det. 

– Vi har hatt avgjørelser som har gått mot oss, men vi vant kampen så ingen snakker om dem. Men om tre dommere ser det og to VAR-dommere ser det, så burde de komme frem til riktig avgjørelse til slutt.

– Jeg forstår 100 prosent at Dean Smith sliter med å akseptere det som skjedde i går kveld. Jeg vet ikke hvordan det kan skje. 

Om Burnley: 

– Burnley kjemper med alt de har. Vi møter et lag som har en god innstilling og er velorganisert. De kjemper for andreballene og dødballer blir viktig i denne kampen. Vi må være klare til å kjøre på igjen.

Om Sean Dyche: 

– Vi er begge ganske engasjerte og emosjonelle på sidelinja. Noen tror kanskje at vi ikke har det beste forholdet, men etter hvert som jeg lærer mer og mer om denne ligaen, og hvor tøff den er, så kunne jeg ikke ha respektert han mer for det han har fått til. Det er svært vanskelig og han gjør en flott jobb. Under lockdown så hadde vi noen samtaler på Zoom, han virker som en flott fyr.

Om 17 forskjellige målscorere i ligaen:

– Det er bra, det er sånn det burde være. Vi sier ikke at dere får ikke lov til å score og må bli der. Vil du ha suksess så må du ha mål fra alle kanter. Jeg hørte for et par dager siden at front-trioen har scoret 250 mellom seg. Det er veldig bra og det hjelper oss, spesielt i svært tette kamper.

Om «rivaliseringen» mellom Salah og Mané:

– Jeg tror ikke at det er noe rivalisering. Det er helt fint. Begge vil score mål og det er helt normalt. Sånt blir alltid fabrikkert. Det er øyeblikk hvor folk mener at du skulle spilt hit og dit, men i løpet av mine 20 år som manager har jeg kun hatt to samtaler med angripere om å være egoistiske. Angripere må ta avgjørelser og det viktigste er å avslutte situasjonen. Det handler om overblikk, ikke egoisme.
Om Mohamed Salahs toppscorerjakt:

– Sa vi ikke noe lignende om Sadio? Vi ville ikke ha vært der vi er uten disse guttene og dere stabilitet. Mo sine tall er galskap. Helt fantastiske, verdensklasse. Ingen burde bli overrasket over det mer. 

– Vi vet at det er spesielt, men det ligger mye arbeid bak. Vi kan bare score hvis vi investerer i hver kamp og guttene er alltid klare til å gjøre det riktig. Må det fortsette lenge.

Om Naby Keïta:

– Rytme hjelper. Skader gjør ikke det. Han startet bra for oss men skader hjalp han ikke. Det er 100 prosent annerledes nå. Han er etablert i troppen og det forandrer alt. Det er vanskelig å komme inn på et lag som fortsetter å vinne på den måten.

– Han er veldig bra for tiden. Skadefri også. Det gjør livet lettere. Når du har ferdighetene hans så er det mulig å spille svært god fotball. Press-spillet var han vant med fra Leipzig. Det er en konstant kamp med ditt indre, å prestere på ditt høyeste nivå.
Om Takumi Minamino:

– I forrige kamp så var han uheldig og kunne ha scoret to ganger. Det går fint. Ting trenger bare litt tid og vi har et veldig sterkt fotball-lag. Det er ikke så lett å komme inn på dette laget. Du må bare trene veldig, veldig hardt og på et høyt nivå.

Om Brighton-kampen:

– Det er et stort kompliment til Brighton og den gode jobben Graham Potter gjør der. Å komme under 0-2 er ikke noe alle lag kan håndtere, spesielt når du kjemper for plassen din som Brighton gjør. De ga seg aldri. Hver Premier League-kamp er en utfordring. Jeg kunne ikke ha respektert det mer.

– Til slutt så fortjente vi å vinne og kunne ha scoret flere, men det kunne Brighton også. Det er det jeg trenger fra en kveld som denne. Vi ønsker å være perfekte, men det er sjelden at vi er det. Vi tar det vi får.

Liverpool - Burnley ser du 16:00 i morgen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]