Klopp om Minaminos første sesong i rødt

Liverpools trener er fornøyd med måten Takumi Minamino har kommet inn i laget.

27. jul 2020 kl 09.49 Jens Hapnes Rege

I likhet med flere tidligere Liverpool-signeringer under Jürgen Klopp ser Takumi Minamino ut til å trenge tid. 

Japaneren har fått 13 kamper og omlag 500 minutter i den røde drakta, og har enda ikke levert målpoeng for Klopps mesterlag. 

Hans tyske trener, som var henrykt over å få japaneren til klubben, sier at han er fornøyd med spillerens fremgang.

Livlig

– Jeg er ikke skuffet over ham i det hele tatt. Å komme inn på dette laget er mye å spørre om, fordi alle er vante til alt og til hverandre. 

– Vi har spilt nå, spesielt i angrepet, tre år sammen så det tar tid, og for Taki tar det tid, sa 53-åringen på søndagens pressekonferanse.

MESTER: Minamino kunne smile med Premier League-troféet i hendene.

MESTER: Minamino kunne smile med Premier League-troféet i hendene.

– Jeg likte kampen i dag, han var livlig mellom linjene og gjorde akkurat det vi ønsket av ham. Han satte tonen for presset vårt, flere gode ting. 

– Han var nære å score to ganger, hvor målvakten gjorde en nydelig redning eller en annen spiller kom seg mellom, så alt er bra. Vi er helt fornøyd med situasjonen, forklarte Klopp. 

Perfekt tankegang

Liverpools trener, som nå har tatt seg en velfortjent ferie, skryter av japanerens tankeang. 

– Prøv å finne en spiller som kommer inn i et lag som dette som ingenting, det er ikke mulig for noen. Taki har den perfekte tankegangen for dette, han er glad i øyeblikket. 

– Ambisjonene hans er høye og han ønsker å spille oftere, men det alle i stallen behøvde tid. Virgil kom inn og spilte omtrent fra første dag, alle de andre måtte ha tid, men hadde i de fleste tilfellene en pre-season. 

– Sadio hadde en pre-season, Mo hadde en pre-season, og det hadde ikke Taki. Han kom inn og måtte bare spille, så derfor var det ikke enkelt, men alt er bra med ham, sa Klopp om Minamino. 

Nå venter en to ukers ferie for Klopp og Minamino, før japaneren skal prøve å spille seg inn i tyskerens planer fra mandag 10. august.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]