Mo Salah:– Robbo ga meg endelig en målgivende!

Mohamed Salah scoret to mål og sørget for en trygg Liverpool-seier, men var allikevel irritert da kampen var ferdig.

8. jul 2020 kl 23.47 Jens Hapnes Rege

Mohamed Salahs to mål ble utslagsgivende da Liverpool slo Brighton 3-1 onsdag kveld. 

Egypteren fikk først en enkel oppgave med å plassere ballen i mål etter godt forarbeid av Naby Keita, før han med et velplassert hodestøt sikret seieren 15 minutter før full tid. 

På jakt etter gullballen kunne han ha fått både tre og fire mål på tampen, men det ville seg ikke for Liverpools toppscorer. Egypteren var synlig irritert på sine egne avslutninger, men kan allikevel glede seg over en ny seier. 

Scoringene ga ro

– Det var en god kamp for supporterne å se på. De spilte veldig bra bakfra, og hadde en god kamp. Vi var heldige som scoret i starten - det gjorde kampen enklere og ga oss selvtillit fra starten av, sa han i et intervju etter kampen.

– Etter 2-1 fikk de mer selvtillit, og var nære å score det andre, men da jeg scoret det tredje gjorde det kampen roligere og vi fikk mer selvtillit igjen, forklarer egypteren. 

Etter hans tre målinvolveringer i onsdagens kamp troner han høyest på en eksklusiv liste. Spillere som Sergio Aguero, Raheem Sterling og Harry Kane er ikke i nærheten av å ha like bra tall som egypteren, som har 100 målinvolveringer siden 2017/18-sesongen. 

Robbo-assist

Salah skryter av Robertson som «endelig» ga egypteren en målgivende, og mener hans egne evner som tilrettelegger overses. 

– Robbo ga meg endelig en målgivende! Jeg vet ikke hvorfor (målgivende blir oversett), men jeg har gode numre siden jeg kom her. Hver sesong har jeg hatt gode numre, men folk ser på meg mer som en målscorer. 

– Hvis folk ser på numrene mine gjør jeg det veldig bra i posisjonen min, understreker han. 

Lynvingen ville ikke komme med noen lovnader om gullstøvelsen. 

– La oss ta en kamp av gangen, en kamp av gangen, sa han på spørsmål om den individuelle prisen. 

Etter onsdagens kamp er Salah oppe i 19 mål, bare tre bak Jamie Vardy som leder an i kampen om gullstøvelen. Allerede lørdag ettermiddag kan han spise inn på den rutinerte briten når Liverpool tar imot Burnley. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]