Fem ting om kampen:Liverpool fikk sesongens lengste æresvakt, slapp Brighton inn i kampen, men fortsatte på rekordsporet

Klopps mesterlokomotiv dundret videre på rekordsporet.

Langvarig «Guard of Honour»

Graham Potter og hans menn stilte pliktoppfyllende opp til en æresvakt før kampen, men glemte å lukke passasjen etter avsparket.

Etter bare seks minutter stjal Naby Keita ballen fra Davy Propper, og serverte en pasning på tvers av 16-meteren som både Roberto Firmino og Mohamed Salah hadde god tid på å ekspedere i målet.

Egypteren fikk ansvaret, og satte den naturligvis i nettmaskene. 

ENKELT: Salah og co trekker på smilebåndene etter ledermålet.

ENKELT: Salah og co trekker på smilebåndene etter ledermålet.

Bare 127 sekunder senere fikk Keita nok en gang forært ballen, denne gangen fra Adam Webster. Ballen endte hos Jordan Henderson på kanten av 16-meteren, og kapteinen bøyde den kontant i det lengste hjørnet i sin 350. kamp i Premier League. 

Etter syv timer og 53 minuter uten scoring på bortebane fikk Liverpool to mål på to minutter før ti minutter var spilt. 

Avslappet gjeng

Liverpools tidlige ledelse førte til senkede skuldre, og det var tydelig at spillerne som var henvist til benken nøt tilværelsen i kampens innledende periode. 

Da kameraene søkte til benken i rolige perioder kunne man se en glisende Andy Robertson, samt en avslappet og henslengt Divock Origi. Curtis Jones og Harvey Elliott satt allerede og drømte om målene de skulle få på tampen av kampen. 

Til og med profesjonelle James Milner involverte seg i en samtale med Liverpools skotske venstreback da Klopps mannskap så ut til å cruise inn til seier. 

Liverpools mentale monstre greide ikke å holde oppe intensiteten etter den tidlige ledelsen, og den avslappede holdningen på benken gjenspeilet seg på banen. 

Brighton kom til flere gode skuddmuligheter, og bare gode blokkeringer fra Neco Williams, Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold hindret de blå- og hvitstripede å komme tilbake i kampen tidligere, men like før hvilen fikk Potters mannskap lønn for strevet. 

Den 19-årige høyrebacken Tariq Lamptey, som skapte trøbbel for Liverpools venstreside hele kampen, sendte et flott innlegg til Leandro Trossard, som i sin tur banket ballen utagbart i nettmaskene bak Alisson Becker. 

Nydelige Naby og magiske Mo

En spillesugen Keita og en gullball-jaktende Salah viste virkelig frem hvilke fremragende fotballspillere de er.  

Guineaneren fanget ballen før Liverpools to første mål, og serverte Salah og Firmino i gode posisjoner.

25-åringen kombinerte de avgjørende offensive handlingene med utrettelig offensivt og defensivt arbeid da han var på banen, og viste hvorfor alle rundt klubben så gjerne ønsker at han skal slå til i den røde drakta. 

Den dynamiske midtbanespilleren ble byttet ut etter timen var spilt, men bør ha lagt krav på en rolle i de resterende kampene. 

IMPONERTE: Keita var svært god for Liverpool i onsdagens kamp.

IMPONERTE: Keita var svært god for Liverpool i onsdagens kamp.

Salah jakter gullballen for tredje sesong på rad, som bare ikonene Thierry Henry og Alan Shearer har greid tidligere, og var svært aktiv i kampen. 

Allerede etter seks minutter ekspederte han Keitas pasning enkelt i mål. Det var hans 18. mål for sesongen, og hans fjerde mål på seks kamper mot Brighton.

15 minutter før slutt var hele Brighton-forsvarets øyne rettet mot Van Dijk, som scoret to mål i det forrige oppgjøret, på en defensiv dødball, og da snek 28-åringen seg inn på første stolpe og nikket Liverpool tilbake i en trygg ledelse.

Egypteren var et konstant uromoment for sørkystlagets forsvarsspillere hele kampen, og både skapte og kom til sjanser for Klopps mannskap. Gullstøvelen er innen rekkevidde.

Bursdagsbarnet Virgil

Brightons toppscorer Neal Maupay uttalte før kampen at Van Dijk «alltid leser hvor ballen kommer før alle andre» og at han er den beste forsvarsspilleren i verden. 

I en nykomponert forsvarsfirer viste det nederlandske bursdagsbarnet hvorfor han blir regnet som akkurat det.

DUELL: Maupay skrøt av Van DIjk i kampprogrammet.

DUELL: Maupay skrøt av Van DIjk i kampprogrammet.

29-åringen forsvarer som ingen andre, og får det til å se ut som det enkleste i hele verden.

Hele Brightons-forsvarets øyne var rettet mot Virgil da Liverpool fikk hjørnespark med 15 minutter igjen på uret, men da lot den rause stopperen Salah få rampelyset med sitt andre mål. 

Nederlenderen kan ta seg et velfortjent stykke av bursdagskaken i kveld etter nok en stor kamp. 

Mot rekorder

Liverpool var ikke på sitt beste i onsdagens kamp, men sørget allikevel for å opprettholde sin gode statistikk mot Brighton. Sørkystlaget har ikke tatt poeng mot de rødkledde siden 1991, og har ikke slått laget siden 1984. 

Liverpool har 92 poeng etter 24 kamper, et absurd antall, og har fortsatt enestående rekorder innenfor rekkevidde. 

Nå er Klopps mesterlag ni poeng unna 100-poengs rekorden til Man City i 2017/18, og to seire unna seiersrekorden til det samme laget. 

Med 23 poengs margin ned til Man City ser det også lyst med tanke på den største seiersmarginen gjennom tidene, som er på 19 poeng fra Citys 2017/18-sesong.

Henderson og hans disipler har allerede vunnet ligaen, men det ustanselige lokomotivet fortsetter allikevel uforstyrret på rekordsporet.