– Vi kan ikke tillate oss å senke nivået

Alex Oxlade-Chamberlain er opptatt av at sesongens seks siste kamper skal være noe mer enn en æresrunde.

4. jul 2020 kl 11.55 Einar Kvande

Liverpool er kronet som Premier League-mestere 2019/20, og etter 4-0 tapet for Manchester City torsdag kveld er det mange som hevder at de røde har tatt foten av gasspedalen. Det tilbakeviser Alex Oxlade-Chamberlain på det sterkeste.

– Det har vært intenst. Vi har ikke hatt noen fridager, og det tolereres ikke at nivået senkes. Dersom vi senker nivået som lag av og til, blir vi raskt minnet om at dette ikke er godt nok. Vi kan ikke tillate oss å senke nivået om vi skal ha ytterligere fremgang, sier Liverpool-spilleren i et intervju med BBC Football Focus.

– Jeg ser på denne perioden vi har foran oss nå som en veldig god periode for oss. Vi har selvsagt oppnådd det vi har oppnådd, og det betyr enormt mye både for oss og klubben, og ikke minst for fansen.

– Nå står vi overfor en test, der vi må stå på videre. Vi må opp på neste nivå, og se hvor langt vi kan presse oss. Vi vet ikke, men vi må gjøre alt vi kan for å holde oss på det nivået vi er på nå, og utvikle oss ytterligere, for de andre lagene i ligaen vil utvikle seg hvert eneste år. Alle lag blir sterkere.

– Det er vanskelig å holde seg på topp hele tiden, og være stabile hvert år. Vi må bare presse og presse oss selv. Det sørger manageren for at vi gjør hver dag. Det vet vi at han vil gjøre, og det forventer vi at han vil gjøre. Det er blitt normalen nå.

Kampene kommer tett som hagl

Oxlade-Chamberlain er derfor opptatt av at Liverpool skal vinne de seks gjenværende kampene. Det begynner med Aston Villas besøk på Anfield søndag ettermiddag.

– Dette føles godt, men jeg vet det skal føles strålende. Det har liksom ikke gått opp for meg ennå at vi er ligamestere, for kampene kommer fortsatt tett som hagl. Vi fokuserer på å avslutte sesongen så sterkt som mulig, og vinne alle de gjenstående kampene.

– Vanligvis når folk blir ligamestere gjenstår det bare en eller to kamper. Noen ganger skjer det i sesongens siste ligarunde, og så snart ligaen er vunnet er det ferie, og du får masse tid til å reflektere over sesongen. Men for oss er det litt merkelig, for vi har egentlig ikke fått tid til å sette oss ned å reflektere over det vi har gjort denne sesongen. 

– Selvsagt er det en god følelse å vite at du har klart det, og at vi har vunnet sølvtøy for klubben. Men vi har ikke fått tid til å stoppe opp og la det synke inn skikkelig ennå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]