Alex Oxlade-Chamberlain:– Vi ønsker å inspirere den neste generasjonen, slik Steven Gerrard inspirerte meg

Den eksplosive midtbanespilleren sier at det fortsatt gjenstår mye arbeid for Liverpools mesterlag.

23. jul 2020 kl 17.41 Jens Hapnes Rege

Alex Oxlade-Chamberlain valgte å signere for Liverpool i 2017, selv om Chelsea fristet med et bedre økonomisk tilbud, grunnet ett ønske om å spille under Jürgen Klopps ledelse. 

Selv den optimistiske briten hadde nok aldri sett for seg suksessen som skulle komme. Snaue tre år etter signeringen er 26-åringen mester av Europa, England og verden. 

I et intervju med Liverpools hjemmeside etter Chelsea-kampen snakket han om følelsene. 

– Man kan ikke ta øyeblikk og kvelder som dette for gitt. Man kan ikke ta det å spille for denne fantastiske fotballklubben, med fans så bryr seg så mye, for gitt, sa midtbanespilleren til Liverpools hjemmeside.

Nyt øyeblikket

– Som spiller må man nyte disse korte øyeblikkene. Vi er her i en kort tid. 

– Vi har vår korte periode hvor vi forhåpentligvis lager historie for denne fotballklubben, og vi ønsker å inspirere den neste generasjonen, slik Steven Gerrard inspirerte meg.

SVEVER HØYT: Ox var i skyene etter kampen.

SVEVER HØYT: Ox var i skyene etter kampen.

– Nå må vi ha en sterk rekke i de neste årene, og når alt er sagt og gjort blir vår historie fortalt, og fotballklubben går videre. 

– Men vi har mer arbeid å gjennomføre her, og det er en fantastisk start på en reise. Vi har gjort det veldig bra i de siste tre årene siden jeg kom, og vi må fortsette å bygge videre.

– Det er en god tid å være Liverpool-spiller og å være involvert i denne fantastiske fotballklubben, så jeg ser frem til fremtiden, men vi må forbli sultne og fokuserte, understreket 26-åringen. 

Prikken over i-en

Oxlade-Chamberlain fikk elleve minutter i sesongens siste hjemmekamp, og brukte bare fem minutter på å markere seg da han kontret inn målet som sikret seieren. 

Han var svært fornøyd med hvordan spillerne taklet den uvanlige situasjonen.

– Det var ikke vanskelig i det hele tatt (å motivere seg). Det er en fotballkamp mot Chelsea, et sterkt lag, og når man går ut der som en profesjonell ønsker man å slå dem. 

– Vi visste hva vi måtte gjøre. Vi visste hva som kom i etterkant, men jobben var å sørge for å få de tre poengene - gjør det først, og så kan vi tenke på det andre etterpå. Jeg er glad vi gjorde det, forklarer midtbanespilleren.

– Det var prikken over i-en på en veldig kjekk kveld for oss, og vi ønsket ikke at det skulle ende i et tap i kveld. Det hadde blitt det samme utfallet, men vi ønsket å vinne for å gjøre det ekstra spesielt, avsluttet Ox.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]