Frank Lampard:– Vi reiser dit fulle av respekt

Chelseas trener ser på Liverpool og Manchester City som forbilder.

21. jul 2020 kl 20.09 Jens Hapnes Rege

Frank Lampard og hans Chelsea kan sikre Champions League-plass med seier mot Liverpool onsdag kveld, og vil nødig ta imot Wolves i siste serierunde og trenge poeng. 

Briten har gjort en god jobb i sin første sesong, og ser ut til å sikre den viktige Champions League-plassen, i tillegg til å ha sikret lagets plass i FA-cupfinalen. 

42-åringen ser på Klopps Liverpool som forbilder. 

Stabilitet

– Vi har en lang vei å gå. Vi må være realistiske om det som en klubb. Liverpool og Manchester City har vist en utrolig stabilitet som bare kommer gjennom hardt arbeid, og med fantastiske spillere og fantastisk trening, sa han på tirsdagens pressekonferanse, ifølge Liverpool Echo.

– Vi er på et forskjellig punkt i kurven, og må respektere det og jobbe mot det. Poengene lyver ikke over de siste sesongene, men vi har store mål og ønsker å bli like gode. 

Den tidligere Chelsea-spilleren har ingen problemer med å gi Liverpool en æresvakt, men er ikke sikker på om de skal se Jordan Henderson løfte troféet. 

– Jeg har ingen problemer med å gi dem en æresvakt. Når det kommer til troféløftet, kommer det an på andre faktorer etter kampen. 

– Vi reiser der fulle av respekt, og vi må respektere et lag som vant ligaen bra, sa Lampard. 

FOKUS: Chelsea har en Champions League-plass innen rekkevidde.

FOKUS: Chelsea har en Champions League-plass innen rekkevidde.

Formdupp

Lampard har selv vunnet Premier League tre ganger, og mener at en formdupp etter tittelen er naturlig. 

– Liverpool har hatt en utrolig sesong, og det er normalt at det blir en liten dupp etter at de kommer over linjen med så god margin, som de har hatt med noen resultater etter å ha vært uslåelige i en lang periode. 

– Jeg tar ikke det i betraktning. Jeg tar i betraktning det sterke Liverpool-laget vi har sett i store deler av sesongen, det Liverpool forventer jeg, forklarer treneren. 

Frank Lampard og hans Chelsea skal stå æresvakt før oppgjøret, og må muligens se Henderson og Klopp heve troféet over hodet. Kampen starter 21.15 onsdag kveld og sendes på TV2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]