– Det som skjedde i fjor var utrolig, men det tilhører fortiden nå

Kaptein Jordan Henderson er opptatt av å fokusere på utfordringene som Liverpool får den kommende sesongen.

28. aug 2020 kl 10.17 Einar Kvande

Jordan Henderson ønsker ikke å dvele ved det faktum at han ble Premier League-mester forrige sesong.

– Det tror jeg at jeg aldri kommer til å gjøre. I alle fall ikke før jeg legger opp, og kan se tilbake på karrieren, sier Liverpool-kapteinen til klubbens offisielle nettside.

Henderson har løftet fire store trofeer for Liverpool i løpet av de siste 15 månedene, men virker uberørt av suksessen.

– For meg er det ikke noe poeng å se tilbake på dette, for jeg er ikke ferdig ennå. Jeg tror vi har mye mer i vente. Vi kan gjøre det mye bedre. Folk vil lure på hvordan vi skal klare det, men stol på oss. Det har vært kamper vi har spilt hvor vi kunne ha gjort det bedre, og det samme med treningsøkter. Vi kan fortsatt forbedre oss. Individuelle spillere kan også bli bedre.

– Jeg føler som nevnt at vi har mye mer å gi, og dersom vi ønsker å bli husket som et av de beste lagene, må vi gjøre dette til stadighet. Du kan ikke bare vinne i noen få år, og så er det over. Du må fortsette å vinne hele tiden.

– Jeg har sett mange suksessfulle tidligere spillere som har uttalt at det er vanskelig å vinne et trofé, men det er enda vanskeligere å vinne enda ett, og så enda ett, og fortsette slik. Jeg kan forstå det. Men det handler om å fortsette på samme måte som du har gjort i lang tid, og fokusere på de rette tingene. Du kan ikke la deg rive med av suksess, eller bli for deprimert når det går dårlig.

– Det vil være perioder i en sesong der du sliter med dårlig form, og du ikke spiller særlig bra. Du vil ha slike stunder, og da handler det om hvordan du håndterer det. Vi håndterer hele tiden slike situasjoner riktig, og det må vi fortsette med om vi ønsker mer suksess.

Fortsatt sultne spillere i garderoben

I de to siste sesongene har Liverpool plukket henholdsvis 97 og 99 poeng, så det skal en del til for å forbedre poengsummen for tredje sesong på rad.

– Det som vi har oppnådd har vært utrolig, men det tilhører fortiden. Du må alltid fokusere på det som ligger foran deg. Det er det viktigste, slår Hendo fast.

– For oss handler det om å bli bedre. Da vi tapte tittelen for to sesonger siden, husker jeg at vi plukket 97 poeng. Normalt er det nok til å vinne ligaen, men den gangen var det ikke det. Alle lurte på hva vi ville klare sesongen etter, og så sanket vi 99 poeng. Så det handler om å bli bedre. Du kan ikke sette grenser på slike ting. Du må bare gi alt, og jobbe hardere enn du har gjort noen gang tidligere. Beholde sulten. Vi har definitivt den innstillingen i vår garderobe.

Henderson ble i juli kåret til årets spiller i Premier League av de engelske fotballjournalistene.

– Det var selvsagt en stor ære, men som jeg sa da jeg mottok prisen, så handler det ikke bare om meg. Jeg fikk den på grunn av laget. Ingen pris blir vunnet uten laget.

– Jeg føler det var en pris for hele laget, på grunn av den utrolige sesongen vi hadde. Det betyr mye, det kan jeg ikke nekte for. Prisen betyr mye både for meg og min familie. Men jeg vet også at den betyr mye for mine lagkamerater, fordi vi er et lag som vinner trofeer sammen. Det er det viktigste.

– Dersom du til stadighet vinner trofeer sammen, og presterer på et stabilt høyt nivå i mange år, så vil spillerne vinne individuelle utmerkelser. Men først og fremst handler alt dette om laget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]