Chirivella spilte en sesong med Tsimikas: – Han har flere likheter med Robertson

11. aug 2020 kl 19.26 Øystein Tronstad

– Vi hang masse sammen etter trening og han er en venn som jeg vil ha med meg for resten av livet. Jeg sendte han melding i går. Det første jeg gjorde var å gratulere han og familien hans, sier tidligere Liverpool-spiller Pedro Chirivella til Liverpoolfc.com.

– Jeg vet at han ventet lenge på en mulighet som denne og jeg er veldig glad for at han endelig fikk den.

Chirivella forlot Liverpool i sommer etter at kontrakten hans utløp, men før det var han en sesong på utlån i Willem II. Samme sesong som Tsimikas var på lån i klubben.

– Jeg husker at han vokste mye på det året, det var avgjørende for han. Vi var i en lignende situasjon, på lån fra store klubber og vi presterte bra. Det var et bra steg på veien for Kostas. Jeg vet at da jeg var der så kom Liverpool for å se Willem II, og de merket seg han fordi han skilte seg ut.

Både Chirivella og Tsimikas leverte tre målgivende og fikk vist seg frem i Eredivisie. Der spilte de også sammen med Giliano Wijnaldum, broren til Liverpools midtbanestjerne.

– Den første treningsuka så kunne jeg se at han kunne nå helt til toppen. Veldig talentfull. Han liker å bli med fremover og har en spesiell mentalitet. Han er en ekte vinner og han bryr seg ikke om hvem han møter fordi han skal være på sitt beste. Når du har det tankesettet så er det lettere å prestere.

Den nederlandske klubben har bidratt til sentrale plasser i Liverpools forsvar før. Det var her Virgil van Dijk startet karrieren sin og Liverpool hentet røverkjøpet Sami Hyypiä fra klubben.


– Han (Klopp) vil bli viktig for Kostas og jeg tror at han vil lære mye. Han er fortsatt ung og har mye som han kan forbedre, som alle andre, så han vil bli fulgt opp av treneren på en perfekt måte.

GOD UTVIKLING: Olympiakos lånte ut Kostas Tsimikas til både danske Esbjerg og nederlandske Willem II som en del av utviklingen hans.

GOD UTVIKLING: Olympiakos lånte ut Kostas Tsimikas til både danske Esbjerg og nederlandske Willem II som en del av utviklingen hans.

I utgangspunktet er Tsimikas trolig tiltenkt rollen bak Andy Robertson. Chirivella mener at de to spillerne ikke er så forskjellige.

– Han har flere likheter med Robbo. Han liker å være offensiv men er også god en mot en defensivt. Han er en kriger. Desto tøffere kampen var, jo bedre ville han prestere. Jeg tror at han blir en flott signering for klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]