Hendersons tidligere trener om kapteinen:– Han var alltid desperat etter mer, og krevde det samme av lagkameratene

Jordan Hendersons tidligere trener snakker om 30-åringens mentalitet, som tilsynelatende alltid har vært unik.

2. aug 2020 kl 10.35 Jens Hapnes Rege

Jordan Henderson er symbolet på de mentale monstrene som har gitt Liverpools supportere alt å juble for de siste sesongene. 

Med den nådeløse kapteinen i fronten av rekkene er Liverpool regjerende mester av Europa, England og verden. Kapteinen har i gjentatte intervjuer snakket om et ønske om mer suksess, og en tidligere trener forklarer at det alltid har vært en viktig del av Hendersons mentalitet. 

Alltid den samme

– Jordan var en talentfull spiller, men det var ingen dårlige spillere på Fulwell. Hver gutt hadde unike egenskaper, innleder Shaun Turnbull, som trente Henderson da han var ung, i et intervju med The Athletic.

– Jordan som barn var fotballspilleren dere ser i dag. Engasjementet hans var på et eget nivå, og han kunne ha løpt for England. 

– Etter kampene var han dyvåt av svette. Han fortsatte å kjøre på selv om vi ledet med en stor margin. Han var alltid desperat etter mer, og krevde det samme av lagkameratene. Selv om han spilte til høyre på midtbanen var han den som satt tonen i laget. Han lot ikke innsatsen eller standarden falle. 

DRØM: Hendersons store drøm gikk i oppfyllelse da han løftet Premier League-pokalen.

DRØM: Hendersons store drøm gikk i oppfyllelse da han løftet Premier League-pokalen.

Samvittighetsfull

Turnbull forklarer at Liverpools kaptein alltid har vært full av samvittighet, og at han er livredd for å skuffe lagkameratene.

– Når han følte at han hadde skuffet andre ble han helt rar. Jeg husker at han bommet et straffespark og da mistet han det helt. Faren var på sidelinjen, og han minnet ham på at vi fortsatt kunne vinne. Heldigvis gjorde vi det. 

– Når jeg ser tilbake på det tror jeg det var en viktig lekse for Jordan, fordi det fikk han til å innse hvor stor del av fotballen laget er. Han var der for å hjelpe lagkameratene sine. 

– Da motstanderne begynte å bli slitne mot slutten av kampene økte Jordan intensiteten. De var fysisk og mentalt slitne, men han hadde alltid mer drivstoff i tanken, avslutter Hendersons tidligere trener. 

Liverpool er mestere av alt, men med det mentale monsteret Jordan Henderson som hærfører kommer ikke mesterlaget til å stoppe her. Kapteinen vil alltid ha mer. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]