Ballack: Hvorfor skulle ikke en av de beste trenerne i verden være en kandidat?

Tidligere storspiller Michael Ballack mener at Jürgen Klopp vil være en perfekt match for det tyske landslaget.

6. aug 2020 kl 20.19 Øystein Tronstad

– Hvorfor skulle ikke en av de beste trenerne i verden være en kandidat for landslaget, spør Michael Ballack når den tyske nettsiden Sportbuzzer lanserer Jürgen Klopp som en mulig kandidat til å etterfølge Joachim Löw for Tyskland.

Löw, som ble 60 i år, har ledet «Die Mannschaft» siden sommeren 2006. Han var Jürgen Klinsmanns assistent i to år før det. Den store triumfen var VM-gullet i Brasil 2014.

– Spørsmålet er ikke om han har kvalitetene som kreves, men om Klopp ville vært interessert i å bli landslagstrener. Han er i en posisjon hvor han kan velge og vrake. Men skulle ha få nok av å være klubbtrener så vil landslagsjobben være en fantastisk historie for han og for tysk fotball. Det ville vært perfekt.

LEDERE: To av de bedre midtbanespillerne i sin generasjon i duell på Anfield i Champions League 2009.

LEDERE: To av de bedre midtbanespillerne i sin generasjon i duell på Anfield i Champions League 2009.

Ballack selv stoppet på 98 landskamper og hadde en innholdsrik karriere i blant andre Bayer Leverkusen, Bayern München og Chelsea. Han ble selv ligamester fem ganger og vet hva Jürgen Klopp har måttet kreve av sine spillere for å vinne.

– Han pustet nytt liv i de røde, omfavnet klubben og jobber hardt for å få maks ut av spillerne sine. Han er en eksepsjonell trener. For meg så er han en av de tre beste i verden.

Tidlig i karrieren var Ballack med på en av de største skrellene i tysk og europeisk fotball i nyere tid. I 1998 måtte giganten og regjerende mester Bayern München se nyopprykkede Kaiserslautern, ledet av Otto Rehhagel, vinne ligagullet. 

– Det er imponerende hvordan Jürgen har etablert Liverpool på toppen, ledet dem til Champions League-tittelen og nå ligatittelen

Har du innspill til journalisten?
[email protected]