– Jeg trodde ikke det var sant

Kostas Tsimikas måtte klype seg i armen både en og to ganger da Liverpool tok kontakt.

11. aug 2020 kl 10.48 Einar Kvande

– Til å begynne med trodde jeg ikke på det, svarer Kostas Tsimikas i et intervju med Liverpoolfc.com når han blir bedt om å beskrive øyeblikket da han først fikk høre om Liverpools interesse for ham.

– Nå er jeg bare glad for å ha kommet hit, og for at jeg skal spille for dette laget, legger han til.

Venstrebacken spilte sin siste kamp for Olympiakos så sent som torsdag kveld, og etter den kampen var ferdigspilt har det gått meget fort i svingene for grekeren.

– Etter den kampen var jeg klar for å komme hit og forberede meg på en ny utfordring. Jeg er klar for blø for drakten.

Selv beskriver 24-åringen seg som en venstreback som gir alt for laget hvert eneste minutt.

I sin siste sesong for Olympiakos spilte Tsimikas totalt 46 kamper, og vant ligaen i Hellas, i tillegg til at han fikk en rekke kamper i Champions League.

– Vi spilte veldig bra i sesongen vi har lagt bak oss. Vi var som en familie. Det var definitivt mitt beste år som spiller, og det at jeg nå har signert for Liverpool var den beste presangen jeg kunne få. Nå er jeg her, skal ta fatt på en ny utfordring, og jeg er klar til å gi alt. Den siste sesongen har gitt meg erfaring med spill i Champions League og erfaring med å møte engelske lag, så det vil være til stor hjelp.

Vil gi Robbo kamp om plassen

Liverpools nye nummer 21 tror at spillestilen Jürgen Klopp legger opp til vil passe ham godt.

– Gjennom masse arbeid, og fokus på hva jeg kan utrette og hva treneren ønsker av meg, kan jeg komme opp på aller høyeste nivå. Det betyr at jeg må jobbe hardt på trening hver eneste dag. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Jürgen Klopp, for han er en av de beste trenerne i verden. Jeg er veldig opprømt over at han har valgt meg til å være en av hans venstrebacker.

Tsimikas må imidlertid finne seg i å stille bak Andy Robertson i back-køen på Anfield, men det bekymrer ikke den kjappe forsvarsspilleren.

– Andy Robertson er en veldig talentfull spiller. Jeg vil gjøre mitt beste for å få spilletid. Jeg vet Robertson er en av de beste venstrebackene i verden, men det gir meg bare ekstra motivasjon til å jobbe hardt.

Vet ikke hva som skjer nå

Det kommer frem i intervjuet at 24-åringen er usikker på hva som vil skje de nærmeste dagene - om han får en ferie eller om han skal begynne å trene med laget nesten umiddelbart.

– Først og fremst håper jeg å få spille på Anfield, og jeg håper å få høre fansen synge. Jeg tror jeg er klar for dette, og håper det skjer raskt.

Tsimikas valgte trøye nummer 21, samme nummer som han hadde på ryggen i Olympiakos.

– Jeg liker dette nummeret. Jeg tok det i Nederland da jeg spilte der, og deretter i Olympiakos, hvor jeg har hatt det i to år, og nå skal jeg ha det her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]