– Neco har trent som en maskin fra første dag han trente sammen med oss

Jürgen Klopp var en glad mann etter at Neco Williams skrev under på en ny kontrakt.

17. aug 2020 kl 20.14 Arild Skjæveland

Mandag kveld kom bekreftelsen fra Liverpool FC om at Neco Williams har signert en ny langtidskontrakt med klubben. Avtalen skal strekke seg frem til 30. juni 2025.

Forsvarsspilleren fikk sitt gjennombrudd for førstelaget denne sesongen, og spilte 11 kamper. 19-åringen viste seg som en meget habil backup for Trent Alexander-Arnold, og tok store steg. Det er en rolle han kommer til å fortsette i, etter å ha blitt belønnet med en ny avtale.

Jürgen Klopp var en fornøyd mann etter at nyheten sprakk.

– Det er flotte nyheter. Flotte nyheter for ham, og flotte nyheter for oss. Neco er slik som unge spillere er, på en måte «prosjekter». Jeg ønsker ikke å bruke slike ord, men med engelsken min har jeg ikke et bedre ord. Det gjenstår fortsatt mye arbeid, men det er allerede mye ferdigheter og potensiale der, så det gjør det spennende, sier manageren til Liverpoolfc.com

– Trener som en maskin

Klopp har latt seg imponere fra første gang Williams trente med førstelaget på Melwood.

– Fra første dag han trente med oss, trente han som en maskin. Hver dag ble han bedre og bedre, og jeg tenkte «okei, hva er dette?». Dessverre kunne jeg se at han fikk en fysisk smell da han begynte å spille for oss, for det var alltid intenst hele tiden, men han måtte spille.

– I den siste kampen for sesongen mot Newcastle er det et veldig godt eksempel. I førsteomgang slet han litt, men i andreomgang var han der. Det er slik han er nå, og det er så mye positivitet rundt denne gutten, så jeg er veldig glad for at vi har ham her. Det er viktig for meg, for han er vår gutt, og dette er det perfekte stedet for ham for øyeblikket, for vi vil ikke forhaste karrieren hans.

– Vi ønsker å forberede ham for karrieren hans, og i posisjonen der han spiller er det en veldig, veldig god spiller, men Trent kan ikke, skal ikke og har aldri spilt 500 kamper i en sesong, så vi trenger alternativer der. Neco er så nær som mulig for sin aldersgruppe.

– Han har mye ved seg som vi virkelig liker, så jeg er veldig, veldig glad for at han har signert denne kontrakten, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]