Olympiakos sin manager:– Stol på meg. Han er en spiller som vil passe perfekt under Jürgen Klopp

Olympiakos-sjef Pedro Martins har stor tro på at Kostas Tsimikas vil lykkes i Liverpool.

17. aug 2020 kl 19.03 Arild Skjæveland

Kostas Tsimikas har vært Liverpool-spiller i én uke, og er nå med sine nye lagkamerater på treningsleir i Saalfelden i Østerrike.

Pedro Martins er manager for Olympiakos, og har hatt Tsimikas i stallen de siste sesongene. Han har stor tro på at 24-åringen vil skinne på Anfield etter overgangen.

– Han er en fantastisk proff og en fantastisk person. Stol på meg - han er en som er perfekt for spillet til Jürgen Klopp, sier Martins i et intervju med Goal.com

Mener han fortjener muligheten

Martins mener at hans tidligere elev fortjener denne sjansen i en europeisk storklubb.

– Han fortjener denne muligheten. Han har forbedret seg så mye, og nå vil han spille i den beste ligaen i verden, for et av verdens beste lag. Jeg er ikke glad for å mistet en så god spiller, men jeg er så glad på Kostas sine vegne.

– Jeg snakket med ham etter at han hadde signert kontrakten sin, og han var så lykkelig. Dette var en av drømmene hans, sier den portugisiske manageren.

Andy Robertson er et klart førstevalg på venstrebacken i Liverpool, men Olympiakos-sjefen tror Tsimikas vil gi ham kamp om plassen.

– Han er en fighter som spiller med lidenskap. Han har en sterk personlighet og er veldig sterk mentalt. Han er klar for å lære, og jeg vet at Klopp vil finne ut at han er en som gir ham all oppmerksomhet og vil lytte. Han ønsker å forbedre seg, og er en god proff. Han vet at han må jobbe hardt for å spille

– Han vet at han må være tålmodig. Robertson har hatt en fantastisk sesong, og er en fantastisk spiller, men Kostas er klar for alt. Han vil være tålmodig, og jobbe hver eneste dag.

MED GAMLESJEFEN: Kostas Tsimikas og Olympiakos-sjef Pedro Martins før en kamp i Champions League.

MED GAMLESJEFEN: Kostas Tsimikas og Olympiakos-sjef Pedro Martins før en kamp i Champions League.

Tar store steg

Martins forteller at venstrebacken har utviklet seg mye etter at han kom tilbake til gresk fotball etter låneopphold i Danmark og Nederland.

– Han har forbedret seg mye på to år. Spesielt når det kommer til å prestere jevnt - og defensivt. Det er et område der han har utviklet seg mye. Jeg husker da han kom tilbake fra Nederland og hadde noen problemer, men han har forbedret seg så mye med posisjoneringen og duellspillet.

– Med ballen vet han hva han skal gjøre, men han har blitt mye mer aggressiv uten ball, og det kan du se på prestasjonene hans. Vi har snakket mye om posisjonering, og om å være mer samstemt med den defensive linjen, samtidig som han er mer oppmerksom. Det var et problem han har hatt tidligere.

– I vårt spill handlet det om sone, mens i Nederland var det mannsmarkering. Han måtte endre og tilvenne seg det, og det var noe vi jobbet mye med å forbedre. Han var alltid veldig involvert i angrepsspillet vårt, og det er selvsagt grunnen til at Klopp ønsket å kjøpe ham. Han vet hva han kan bringe til Liverpool.

– For spillet til Klopp er Tsimikas perfekt. Han vil være utrolig for Klopp. Han gir deg den energien, bredden og offensive trusselen. Det var slik vi også spilte.

Vil passe i Premier League

Olympiakos-manageren er sikker på at han vil passe fint inn i Premier League. Han har allerede møtt noen av de hurtigste kantspillerne fra ligaen.

– Dersom du ser tilbake over sesongen, så sto han frem i alle de vanskelige kampene. Han møtte ofte veldig gode kantspillere, og vant nesten alle duellene mot dem.

– Han spilte bra mot Adama Traoré, men det var ingen overraskelse for meg. Han har hatt slike kamper før, det var normalt for Kostas! Jeghusker at han spilte mot Magomed-Shapi Suleymanov fra Krasnodar, som er en fantastisk ving. Han var utrolig. Han spilte mot Daniel Podence og Traore mot Wolverhampton og var utrolig.

– Mot Lucas Moura fra Tottenham var han perfekt. Mot Arsenal og Nicolas Pepe var han fantastisk igjen. Uansett hvem han møter, så løfter han seg.

– Stol på meg. Jeg vet at han er klar, sier 50-åringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]