Jürgen Klopp hinter om at Curtis Jones vil få mer spilletid denne sesongen

Scouseren imponerte stort i 7-2 seieren over Lincoln, og kan vente seg mer spilletid i uken som kommer, da Liverpool skal spille to kamper mot Arsenal i løpet av fire dager.

27. sep 2020 kl 09.58 Einar Kvande

– Planen er å benytte ham så ofte som mulig, på grunn av nivået han presterer på, sier Klopp til Liverpoolfc.com om Jones.

19-åringen har gjort fem mål på 15 førstelagskamper siden debuten i januar 2019. To av målene kom i 7-2 seieren over Lincoln torsdag kveld.

– Selvtillit er veldig viktig for en fotballspiller. Vanligvis spiller du foran 30, 40, 50, 60 eller 70 000 tilskuere, og det er ikke mulig uten selvtillit. Det kan jeg fortelle deg. Ja, selvtillit er viktig, slår Liverpool-manageren fast.

– Det handler om å gjøre riktige ting til riktig tid. Det er hva han har måttet lære de siste årene. Han var helt strålende hele veien, og har kanskje vært den beste spilleren i sin gruppe på alle alderstrinn. Han har måttet lære å spille sammen med andre spillere. Han har tatt store steg på det området. Han har hatt strålende rollemodeller innad i troppen, forklarer Klopp.

I sommer satte scouseren navnetrekket sitt på en ny langtidskontrakt som varer helt frem til sommeren 2025. Før denne sesongen startet byttet han også trøyenummer fra 48 til 17.

– Nå står døren åpen for ham. Jeg skal ikke snakke ned prestasjonen hans mot Lincoln, for den var helt eksepsjonell. Måten han scorer mål på, måten han bidrar på i kampen. Alt var helt eksepsjonelt.

– Men Curtis vet selv at det er masse rom for forbedringer, som å være med i kampene hele tiden i 90 minutter, og være fullstendig involvert. Da snakker jeg heller ikke bare på banen, men andre ting også. Det er rom for forbedringer, og det er bra.

Vitor Matos har ansvaret for de unge spillerne i førstelagstroppen

På Twitter skrev Jones selv at han hadde en trivelig kveld i Lincoln, hvor han var glad for å bli kåret til banens beste spiller.

– Han er en gutt som jobber hardt. Han elsker å få tilbakemeldinger på det han gjør. Vi gir ham masse informasjon. Han får tilgang til alle analysene vi gjør, forteller Klopp.

– Han er i de beste hender under veiledning fra Vitor Matos. Alle de ungene guttene er det. Jeg er manageren, men Vitos er egentlig treneren deres.

– De er selvsagt en del av vår treningsgruppe, men du kan ikke analysere hver spiller hver dag, og gi dem tilbakemeldinger. Men vi gjør det med de ungene spillerne vi har, og det er Vitor som gjør det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]