Lørdag var han med på å slå Leeds - søndag heiet han frem sine gamle lagkamerater på akademiet

Curtis Jones viser ingen stjernenykker, selv om han nå er fast inventar i førstelagsstallen.

14. sep 2020 kl 18.01 Einar Kvande

U23-manager Barry Lewtas la med glede merke til at Curtis Jones var ivrig tilskuer på sidelinjen da Liverpool U23 vant lokaloppgjøret mot Everton søndag.

Jones spilte de siste 25 minuttene, og var dermed på banen da avgjørelsen falt i 4-3 seieren over Leeds lørdag kveld. Mindre enn ett døgn senere heiet scouseren frem sine jevnaldringer, som startet Premier League 2-sesongen med en 1-0 seier over Everton.

– Jeg tittet bort på ham, og ønsket at jeg kunne ha kastet ham innpå de siste ti minuttene av kampen, spøker Lewtas til Liverpool Echo etter seieren i miniderbyet.

Lewtas synes det sier mye om holdningene til akademispillerne når en kar som Jones kommer tilbake for å følge laget han spilte for før han ble førstelagsspiller.

– Det sier mye både om akademiet og ham. Dette var fridagen hans denne uken. Han spilte kamp dagen før, og så kom han hit for å se på kameratene som han gikk på skolen sammen med.

– Det sier mye om ham, og det sier mye om hvordan vi er. Det strømmet inn med meldinger fra spillerne som var skadet, og fra Adam Lewis i Frankrike. Vi er en klubb der samholdet ved akademiet er sterkt. Det var flott å se Curtis her i dag.

O'Neils ilddåp

Seieren i miniderbyet var også ilddåpen til U23-lagets nye assistentmanager, Gary O'Neil. En kar med masse Premier League-erfaring fra klubber som Middlesbrough, Portsmouth og Bolton.

– Gary har vært med på mye. Han har gått gradene innen fotballen, og har spilt på høyeste nivå. Han er en type disse spillerne kan lene seg på. Vi har et meget godt samarbeid. Her snakkes det fotball over en kopp te hele tiden, så dette fungerer bra. Tanken er at han skal støtte spillerne individuelt, og det har fungert bra så langt, sier Lewtas.

U23-laget har spilt en rekke gode treningskamper i sommer, og fikk også en best mulig start på alvoret.

– Treningskampene har vært gode, hvor vanskelighetsgraden er blitt økt gradvis. Men det er ingenting som er som første ligakamp, og i alle fall ikke når første ligakamp er mot Everton. Spillerne har prestert bra, de har trent godt, og de har gode holdninger.

– Her måtte vi stå på i 90 minutter, og jeg syntes vi fikk vist at vi er i god fysisk form. Forhåpentligvis kan vi fortsette slik, sier Lewtas.

Glatzel kunne ikke spille

U23-manageren kunne ikke benytte Paul Glatzel i miniderbyet. Spissen scoret i 4-0 seieren over Huddersfield i en treningskamp noen dager før ligaåpningen.

– Han har kommet tilbake fra en langtidsskade, så han har en del smerter etter kamper, og denne kampen kom litt for tett på. Men vi har mange kamper vi skal spille. I løpet av de neste ukene skal vi møte Derby, Wigan og Manchester United, så vi må være forsiktige med ham.

– Han kunne ikke spille denne kampen, så det var ikke jeg som satte ham ut av laget. Men det går bra med ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]