Bekreftet:Nå er Ki-Jana Hoever solgt til Wolverhampton

18-åringen har signert for Wolves.

19. sep 2020 kl 15.33 Arild Skjæveland

De som følger klubben tettest har gjort det klart at Ki-Jana Hoever ikke var en spiller Liverpool ønsket å miste – men nå er han altså solgt til Wolverhampton.

Overgangssummen er på ni millioner pund, og kan stige til hele £13,5 millioner dersom spilleren innfrir på Molineux. LFC har sikret seg 15 prosent fra et eventuelt videresalg.

Liverpool FC bekrefter overgangen, og ønsker spilleren lykke til videre i karrieren.

Det er en voldsom sum for en 18-åring med fire cupkamper for Liverpool, som de betalte £900.000 for i 2018.

Kanskje måtte det også til, for at Wolverhampton skulle være villig til å selge Diogo Jota til Liverpool. Portugiseren blir de helrødes fjerde dyreste kjøp i historien, for en overgangssum som kan stige til 45 millioner pund.

Kortere vei til førstelaget

Nederlandske Hoever hadde et ønske om førstelagsfotball, og har både Trent Alexander-Arnold og Neco Williams foran seg i køen på Anfield. Han kan spille både stopper og høyreback, men ser seg selv først og fremst som en back på nåværende tidspunkt i karrieren.

Både Atletico Madrid og Juventus skal ha forhørt seg om Hoever, ifølge Chris Bascombe i The Telegraph. Men det var Wolverhampton som fikk tak i ham. De solgte tidligere i sommer Matt Doherty til Tottenham, og spiller også i en formasjon med tre stoppere, så veien til førstelagsfotball ikke nødvendigvis blir så lang.

Hoever hadde under to år igjen av kontrakten sin med Liverpool.

Lørdag ble han presentert på Molineux, der han skal spille med draktnummer 2. 

– Ki er en ung spiller som kan spille både midtstopper og høyreback, og har et stort potensiale til å bli en toppspiller. Han spilte mot Wolves i en FA-cupkamp i 2019, da han bare var 16 år gammel, og imponerte oss veldig mye, sier klubbens styreformann Jeff Shi til wolves.co.uk.

– Ki er et talent vi har kjøpt for fremtiden, men kan også gi førstelaget alternativer umiddelbart. Velkommen til ulveflokken, Ki.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]