Folkebørsen etter Liverpool - Brighton: Brutal dom fra leserne

Folkebørsen viser ingen nåde - verken for Liverpool-spillerne eller Liverpool.no sin børssetter etter Brighton-kampen.

Det finnes få så ærlige tilbakemeldinger som det en folkebørs er til en spillerbørs her på liverpool.no. Stort sett er det små utfall og relativt bred enighet om karakterene, men av og til får børssetter som hatten passer - og da er det bare å strekke hendene i været, eventuelt legge seg paddeflat og innrømme at man bommet litt. Eller man kan stå på sitt og argumentere hardt for det.

Denne gangen velger undertegnede det første alternativet. Samtidig må nok folket gå litt i seg selv etter å ha stemt i affekt etter en skuffende poengdeling mot Brighton. Så dårlig var ikke kampen, der vi bare var tilfeldigheter unna 3-0 i første omgang.

Andy Robertson, for eksempel, fikk lavere karakter av leserne denne gangen enn han gjorde etter 7-2 på Villa Park i fjor. Curtis Jones nesten like dårlig.

Men, standarden er visst satt. Og som børssetter er det vel bare å innfinne seg med at denne gangen ble det bom.

Enige om Liverpool beste

Om lag 1250 lesere har stemt denne gangen.

Det var enighet om én ting, og det var hvem som var Liverpools beste spiller. Alisson fikk 7 på spillerbørsen og hele 7,59 på folkebørsen. Selv når vi var enige var vi altså ikke helt enige...

Den som fikk lavest karakter hos folket var Roberto Firmino, helt nede i 3,76.

Størst sprik mellom spillerbørsen og folkebørsen finner vi hos Curtis Jones - et skille på hele 1,94, fra 6 på spillerbørsen til 4,06 på folkebørsen. Og i ettertid kan jeg innrømme at han, van Dijk og Henderson kunne ha gått ned en karakter. Men dere var strenge denne gangen.

Mest enighet, men ikke veldig mye, var det rundt karakteren til Ibrahima Konaté. 5 på spillerbørsen ble til 4,6 på folkebørsen.

Jeg får bare gjøre som Klopp og spillerne - gå i meg selv!

Folkebørsen

Her kan du se folkebørsen og spillerbørsen etter lørdagens kamp.

Alisson Becker

Folkebørsen 7,6 (1276 stemmer) Folkets beste
Liverpool.nos vurdering 7 Liverpools beste

Må i aksjon allerede etter to minutter. Ny strålende redning på skuddet fra Bissouma. Viktige inngripener også etter pause. I fantastisk form. Burde han gjort det litt bedre på Mwepus lykketreff?

Trent Alexander-Arnold

Folkebørsen 5 (1237 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Meget god og giftig fremover på banen i starten med flotte kombinasjoner med Salah, men det dabber av etter hvert som Brighton tar over kampen. Ikke helt trygg høyreside sammen med Konaté defensivt.

Ibrahima Konaté

Folkebørsen 4,6 (1265 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 5

Sover litt når March får sin sjanse etter to minutter og mister ballen på vei fremover når bortelaget får sin andre mulighet. God med ballen og slår flere pene pasninger, men vakler litt i det defensive i dag, og etter tre kamper uten baklengs er det ned på jorda for den unge franskmannen. Må terpe på offsidelinja.

Virgil van Dijk

Folkebørsen 5,9 (1261 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Slår en herlig signaturcrosser til Salah før 1-0. Har stort sett full kontroll, men må nok rydde litt mer opp enn han ønsker i dag når Brighton åpner opp Liverpool-laget, og får dessverre ikke ryddet opp alt for et Liverpool som etter hvert mistet fasongen.

Andy Robertson

Folkebørsen 4,2 (1267 stemmer)

Mye vilje, men ikke så mye sluttprodukt i dag. Har brukbar kontroll defensivt og er ivrig fremover, men får ikke til så mye med ballen.

Naby Keita

Må ut med det som kan se ut som en strekkskade etter bare 18 minutter. Brukbar start på kampen før det.

Jordan Henderson

Folkebørsen 5,7 (1254 stemmer)

Herlig scoring etter bare tre-fire minutter. Dirigerer midtbanen godt. Viktig i «press nummer to» når Brighton spiller seg forbi Liverpools angrepsledd, men avgir også en del rom som åpner opp for Brightons kontringer. Best av de som spiller på midten i dag, men savnet av Fabinho er åpenbart.

Curtis Jones

Folkebørsen 4,1 (1272 stemmer) Største sprik

Sover og gir Brighton en mulighet etter ti minutter. Etter det er han meget trygg og god med ball, uten at det er de spektakulære bidragene han kommer med i dag. Problemet i dag er at han ikke henger bra nok med defensivt, noe som gir Brighton store rom å angripe i.

Mohamed Salah

Folkebørsen 5,4 (1242 stemmer)

Involvert med en gang og noterer sitt 16. målpoeng denne Premier League-sesongen med en fin målgivende. God i oppbyggende spill og nest sist på flere sjanser før pause. Kommer ikke til så mange sjanser foran mål i dag, den største blir annullert for offside. Svak etter pause.

Roberto Firmino

Folkebørsen 3,8 (1254 stemmer)

Burde scoret etter 16 minutter på en gigantsjanse. Strålende kombinasjonsspill og mange gjenvinninger. Men slurver også av og til, og i dag svikter skuddfoten som har vært så god så langt denne sesongen. Byttes ut etter 78 minutter.

Sadio Mané

Folkebørsen 5,8 (1236 stemmer)

Best i angrepstrioen. Veldig spillesugen i dag. Herlige dragninger med ballen. Velkjent syn når han stanger inn 2-0. Treffer bra på pasningene. Uheldig at ballen treffer armen på det som kunne vært 3-0. Uheldig at det er offside når han spiller gjennom Salah. Forsvinner litt utover i andre omgang.

Alex Oxlade-Chamberlain

Folkebørsen 4,8 (1254 stemmer)

Kommer inn for Keita etter bare 18 minutter. En herlig assist til Mané fem minutter senere. Etter den er det ikke så mange av pasningsforsøkene som sitter. Han har mange gode tanker, men ikke alle går veien. God og ivrig i presset.