Den første spilleren som scorer hattrick for bortelaget på Old Trafford

Matchvinneren ville heller snakke om ligatittelen enn seg selv etter kampen. Manageren vet at Salah ønsker å bli.

24. okt 2021 kl 20.44Arild Skjæveland

Mohamed Salah har nå scoret i ti kamper på rad i alle turneringer – han er toppscorer i Premier League med ti mål på ni kamper – og på Old Trafford ble han historisk.

Han er den første spilleren i Premier League-æraen som har scoret hattrick på Old Trafford for et bortelag!

Hovedpersonen selv var beskjeden da han snakket med Sky Sports etter at han ble tildelt bestemannsprisen.

– Det er flott å vinne 5-0 her, på bortebane. Vi visste før kampen at det ville bli tøft dersom vi ikke spilte vår egen fotball. Vi klarte å gjøre det fra starten, og det gjorde kampen litt lettere, sier 29-åringen beskjedent.

– Vi visste at de ville gå for å vinne denne kampen. Vi måtte gi 100 prosent og dominere kampen, og det synes jeg vi gjorde. Som lag prøvde vi å spille vår egen fotball helt fra start. Vi brukte rommene, og holdt på ballen for å skape sjanser. Vi var heldige som fikk det til før pause, og scoret på sjansene, sier han.

Ville snakke om ligatittelen

Salah er toppscorer i Premier League, og snakkes om som verdens beste spiller. Etter kampen mot Manchester City la han ut en Twitter-melding om at de røde går for tittelen denne sesongen. Det gjentok han i dag.

– Så lenge laget fortsetter å vinne er jeg mer enn fornøyd. Jeg prøver også å spille frem andre, og kunne prøvd selv på det første målet, men ga den til Naby. Jeg gir mitt beste for at laget skal vinne, for det er det viktigste, sier han.

– Vi vant Premier League for to år siden, og vet hva som skal til. Dette er fortsatt bare én kamp. Vi vinner borte mot United, og det er et stort, men når alt kommer til alt er det kun tre poeng. Vi må konsentrere oss om våre kamper.

– Helt fra starten av sesongen har vi prøvd å vinne hver kamp. Vi går for tittelen. Med et lag som dette, og med en manager som dette, må vi gå for alt. Vi spiller for å vinne alt vi kan. Helt siden sesongoppkjøringen har manageren sagt til oss at vi må vinne kampene våre for å vinne ligaen. Det er det vi går for.

Manageren vet at Salah ønsker å bli

Jürgen Klopp fikk spørsmål om sin store stjerne.

– Når alt stemmer og flyter, så flyter det. Jeg tror Salah har hatt bedre avslutninger enn i dag uten å score – men han er på plass. Det femte målet vi scorer… Det er en strålende pasning fra Hendo, men Mo er der, og han er desperat for å få ballen. Han går på de løpene, sier manageren til Sky Sports.

– Han er i fantastisk form for øyeblikket, og håndterer alt snakket rundt ham for øyeblikket. Han nyter fotballen sin, og la oss håpe det fortsetter!

På fredag uttalte Salah at han ønsket å bli i Liverpool ut karrieren, men at det ikke var i hans hender. Klopp ble spurt om de uttalelsene.

– Dette visste jeg. Jeg trenger ikke å se på TV for å vite det. Jeg er ikke overrasket over det han sa, for jeg snakker med ham fra tid til annen og kjenner situasjonen.