– Det er alt for lenge siden sist

Det er nesten en måned siden Liverpool spilte hjemmekamp, og etter fire strake bortekamper savner Andy Robertson lyden fra The Kop.

29. okt 2021 kl 11.58Einar Kvande

Liverpool har ikke spilt hjemmekamp siden uavgjortkampen mot Manchester City den 3. oktober. Siden den gang har Andy Robertson spilt et par landskamper i tillegg til at Liverpool har hatt fire strake bortekamper, mot Watford, Atletico Madrid, Manchester United og Preston. 

– Det føles så lenge siden sist. Manchester City-kampen var den siste før landskampene, og siden den gang har vi vært rundt hele verden og spilt kamper. Og så har vi hatt flere bortekamper på rad med klubblaget, sier Andy Robertson til Liverpoolfc.com.

– Resultatene har vært ganske gode, og forhåpentligvis fortsetter det slik. Men det blir godt å være tilbake foran våre egne fans. Vi har savnet dem, men forhåpentligvis har de kost seg med prestasjonene våre på bortebane. Det er viktig at vi fortsetter slik på lørdag, for vi må prestere på topp skal vi få tre poeng mot Brighton.

The Seagulls befinner seg helt oppe på femteplass på tabellen, bare seks poeng bak Liverpool på andreplass. 

– Brighton er et veldig godt lag under den manageren de har nå. De spiller spennende fotball, har veldig gode spillere, og kan dette med å behandle ballen. 

– Forrige sesong spilte vi uavgjort mot dem på bortebane, og deretter slo de oss på Anfield da vi var inne i en dårlig periode. Vi vet hvor tøft det blir å spille mot dem. Det er viktig at vi spiller vårt eget spill, og spiller opp mot vårt beste. Klarer vi det, kan vi forhåpentligvis få med oss flere poeng mot dem denne sesongen enn vi gjorde forrige sesong.

Gjensyn med en god venn

Det er en spiller som Robbo kjenner bedre enn de andre spillerne på Brighton-laget, og det er selvsagt Adam Lallana.

– Vi vet hvor god spiller Adam Lallana er, og vi vet hvor god han er med ballen. Han er en av deres viktigste spillere, og en god venn av oss alle. Jeg håper han får en god mottakelse på Anfield, men forhåpentligvis har vi gjort jobben vår først og vunnet kampen når han får den gode mottakelsen, for han nøt virkelig å vinne på Anfield forrige sesong, og det med rette. Da kjempet de i bunnen av tabellen, og det var tre svært viktige poeng for dem.

– Forhåpentligvis får vi revansje mot ham denne gangen, og så kan vi gi ham en klem når kampen er over. Han har selvsagt ikke spilt foran våre fans siden han forlot klubben, så jeg håper Liverpool-fansen gir ham en god mottakelse. Det er jeg sikker på at de kommer til å gjøre, for han er en legende i denne klubben, og han fortjener virkelig en hyllest.