Robertson melder seg spilleklar igjen til tirsdag

Andy Robertson spilte «bare» 73 minutter mot Moldova på grunn av skaden fra i sommer.

6. sep 2021 kl 08.41Arild Skjæveland

Det så ikke bra ut da Andy Robertson skadet seg mot Athletic Bilbao i den nest siste oppkjøringskampen for sesongen. Ankelskaden så alvorlig ut, og en forventet nesten at skotten kom til å være ute i flere måneder.

Heldigvis var testresultatene gode, og bare 12 dager etter skaden var han tilbake i full trening. Han satt på benken allerede mot Burnley, etter å kun ha mistet kampen mot Norwich, og mot Chelsea var han tilbake fra start.

Han er landslagskaptein, og i Skottlands 2-0-tap mot Danmark i Parken spilte han hele kampen på høyre vingback. I lørdagens kamp mot Moldova spilte han «bare» 73 minutter. Etterpå ble det klart at det var ankelskaden som gjorde at ha hadde blitt tatt av banen. Etterpå forklarte assistentmanager John Carver hvorfor.

– Jeg er sikker på at Steve (Clarke) har hatt en prat med Jürgen om hvor mye han har spilt, og hvordan han ligger an fysisk. Det var litt stramt, når du kommer til det punktet etter å ha vært ute en stund og kommer tilbake med å spille flere kamper på kort tid. Jeg krysser fingrene for at det vil gå bra med ham, sa Carver til The Times

Robertson melder seg klar

Liverpools venstreback er av den gamle skolen, og vil ikke gå glipp av en eneste kamp. Når Skottland møter Østerrike på tirsdag melder han seg spilleklar.

– Jeg er i ferd med å bli litt eldre. Uten å ha en pre-season, og uten å ha trent siden før EM – for så å spille mot Chelsea i forrige uke, så spilte jeg igjen på onsdag og igjen mot Moldova. Det er tre veldig intense kamper på seks dager, og noen ganger må du være litt smartere. Derfor tok manageren meg av, sier Robertson.

KAMP 50: Andy Robertson spilte sin 50. landskamp mot Moldova.

KAMP 50: Andy Robertson spilte sin 50. landskamp mot Moldova.

– Det kjentes litt stramt, men når vi kommer til tirsdag vil jeg være klar til å spille, sier han videre.

Kampen mot Moldova var Robertsons 50. landskamp. Det er Sir Kenny Dalglish som har rekorden for Skottland, med 102. Assistent Carver tror ikke det er umulig at kaptein Robertson blir med i 100 kampers-klubben.

– Jeg ser ikke hvorfor ikke. Han er en skikkelig leder, ønsker å være her, og presser alle. Det er viktig at du har folk som det. Dersom du ikke har det kan ting falle sammen om det blir litt tøft. «Robbo» er en som står frem 24 timer i døgnet. Han ønsker å spille hver eneste kamp, og delta på hver eneste trening, sier Carver.

– Det er det du ønsker fra kapteinen din. Han setter standarden for gruppen.

Østerrike - Skottland spilles tirsdag kl. 20.45.