Robertson fikk hvile på grunn av ankelskaden han fikk under preseason

Andy Robertson fullførte ikke Skottlands kamp mot Moldova lørdag.

5. sep 2021 kl 09.10Einar Kvande

Andy Robertson spilte sin 50. landskamp for Skottland, da de slo Moldova 1-0 i en VM-kvalifiseringsmatch i Glasgow i går kveld. Venstrebacken ble dermed spiller nummer 33 i rekken som når 50 landskamper for Skottland, og det gjorde han som skottenes kaptein. 

Liverpool-legenden Kenny Dalglish er spilleren som har flest landskamper for Skottland, med 102. Også to andre tidligere Liverpool-spillere har over 50 landskamper for Skottland, nemlig Gary McAllister (57) og Grame Souness (54).

I en nervepirrende avslutning mot Moldova ble imidlertid Robertson byttet ut i det 74. minutt, i en periode hvor skottene kjempet med ryggen mot veggene for å forsvare sin ledelse. Det faktum at landslagssjef Steve Clarke tok sin kaptein av banen i en slik situasjon har fått mye oppmerksomhet i skotske medier etter matchen.

Ble sliten

Nå avslører landslagssjefen at byttet skyldes ankelskaden som Liverpool-backen pådro seg under preseason. Robertson tråkket over på høyre ankel noen få minutter før pause i treningskampen mot Atheltic Club for snart en måned siden, og måtte byttes ut. Allerede mot Burnley 13 dager senere satt han på benken, etter å ha kommet tilbake i full trening dagen før, og mot Chelsea forrige helg var han tilbake i startoppstillingen og spilte 86 minutter.

Det var tydelig at Robertson ble sliten i andre omgang mot Moldova.

– Andy Robertson slet litt på venstresiden, så jeg tenkte at jeg måtte beskytte ham litt, forklarer Clarke til Daily Record.

– Dette var bare en konsekvens av det faktum at han har vært ute med skade. Han spilte hele kampen på onsdag (Da Skottland tapte 2-0 for Danmark i København), og planen var hele tiden å bytte ham ut på et eller annet tidspunkt i denne kampen.