Får ikke straffet rasistene

Merseyside-politiet måtte henlegge saken der Trent Alexander-Arnold og Naby Keita ble utsatt for rasisme på Instagram.

7. okt 2021 kl 17.50Einar Kvande

Det var i april at Liverpool-duoen Trent Alexander-Arnold og Naby Keita mottok rasistiske emojis som svar på bilder de hadde postet på Instagram. 

Keita mottok ape-emojis som respons på et bilde han la ut på Instragram i forkant av Liverpools Champions League-tap i Madrid, mens ape-emojis også ble sendt til Alexander-Arnold etter et bilde han postet på Instagram første påskedag.

Nå melder Sky Sports at Merseyside-politiet har avsluttet etterforskningen og henlagt saken fordi rasistene har tilhold utenfor Storbritannia.

– Etter en grundig etterforskning har alle som har sendt rasistiske meldinger blitt identifisert, men de har alle tilhold i utlandet, så saken ble ikke tatt videre, siteres en talsmann for politiet.

Etterlyste sterkere preventive tiltak

Liverpool FC gikk ut med en pressemelding etter hendelsene i april, der de uttalte at de synes det er trist at man igjen må diskutere rasisme etter en fotballkamp, og slo fast at dette er total uakseptabel oppførsel, som må ta slutt.

Anfield-klubben fordømmer alle former for diskriminering, og som klubb tilbyr de sine spillere all den støtte og hjelp de måtte trenge i saker som dette. Klubben samarbeider også med myndighetene for å identifisere og om mulig straffeforfølge de som er ansvarlige for denne type sjikane. Denne gangen var det altså ikke mulig å straffeforfølge personene.

Klubben etterlyste i april sterkere preventive tiltak både fra sosiale media-plattformer og lovgivere, og dette virker minst like aktuelt nå som da.