Leserne mener at Adrian fortjente bestemannsprisen

Liverpool.no kåret Takumi Minamino som Liverpools beste mot Preston. Det var ikke leserne enig i.

28. okt 2021 kl 22.50Einar Kvande

Rundt 800 lesere avga stemme på folkebørsen etter avansementet i ligacupen på Prestons bekostning, og denne gangen var ikke leserne enige med Liverpool.no sin børssetter i kåringen av Liverpools bestemann.

Torbjørn Flatin kåret Takumi Minamino til Liverpools bestemann, med en 7-er. Samme karakter ga Flatin til Alex Oxlade-Chamberlain og Adrian. Det var imidlertid sistnevnte leserne mente var Liverpools beste på Deepdale. Spanjolen holdt buret rent, og leverte flere meget gode redninger. Folket vil derfor ha ham nesten en hel karakter opp, og har gitt ham et snitt på 7,92. 

Vurderingen av Minamino var leserne langt fra enig i, og ga japaneren såpass lavt som 6,39, mens Oxlade-Chamberlain fikk 6,77 på folkebørsen.

I tillegg til Adrian synes leserne at høyreback Neco Williams fikk alt for dårlig betalt av Liverpool.no, og hevet waliserens 6-er til 6,84.

Størst sprik mellom Liverpool.no og folket var det imidlertid i vurderingen av Tyler Morton. Den sentrale midtbanespilleren fikk bare 5 av Flatin, mens leserne vil heve tenåringen over en hel karakter, til 6,12.

Foket synes også at 5-eren som Mortons midtbanekollega Curtis Jones fikk var i strengeste laget, og landet på et snitt på 5,72 for scouseren. 

Leserne synes også at Flatin var i strengeste laget i vurderingen av stopperinnbytter Nathaniel Phillips og høyreback-innbytter Conor Bradley. Flatin ga Phillips en 6-er, mens folket landet på 6,89. Bradley ble belønnet med 6,04 av leserne, noe som var over en hel karakter mer enn 5-eren Flatin landet på.

Mest enige var Flatin og leserne i vurderingen av Kostas Tsimikas, med henholdsvis 6 og 6,01. Det var heller ikke særlig uenighet i vurderingen av den unge debutanten Harvey Blair, som Flatin ga 4, mens leserne heller ikke ble imponert, og ga 18-åringen 3,94.

Divock Origi markerte seg med en vidunderlig scoring, og ble belønnet med 6 av Liverpool.no, mens leserne ikke var like imponerte over belgierens innsats i kampen, og ga ham 5,61.

Leserne og Liverpool.no var relativt enige i vurdeirngen av Joe Gomez, som fikk 6 av Flatin og 6,21 av leserne. Da var det litt mer sprik i vurderingen av hans stopperpartner, Joel Matip, som også fikk 6 av Flatin, men bare 5,58 av folket.

Adrián

Folkebørsen 7,9 (835 stemmer) Folkets beste
Liverpool.nos vurdering 7

Var der han skulle da Preston fikk sine store sjanser på kontringer og dødballer, før pause. Det var viktig det, før Liverpool avgjorde det etter hvilen.

Neco Williams

Folkebørsen 6,8 (818 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Viktig blokkering på streken da gjestenes spillere stod i kø for å score ved en anledning før pause. Var ganske aktiv fremover langs høyrekanten, hvor det var bra med plass, og da han ble flyttet fremover etter at Blair ble byttet ut kom han også fram og fikk gitt en fin målgivende til den avgjørende goalen. Var også involvert i den andre goalen og luktet på en 7'er.

Joël Matip

Folkebørsen 5,6 (771 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Antydninger til at Joel tok litt kommando med en par forseringer og pasninger framover, og også et par klarerende headinger i eget felt, men fikk likevel litt problemer med motstandere som fikk rom å løpe framover i. Planlagt bytte i pausen.

Joe Gomez

Folkebørsen 6,2 (786 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Virket preget av lite kamptrening denne sesongen og fungerte ikke særlig bra i den første omgangen. Bedre utover i kampen og fikk etter hvert lite problemer defensivt.

Kostas Tsimikas

Folkebørsen 6 (778 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Fikk til et par bra overlegg med venstrefoten, men det var trangt ute på den siden og han greide sjelden å markere seg. Rutinert som han er var han en av flere som spilte seg solid opp.

Alex Oxlade-Chamberlain

Folkebørsen 6,8 (797 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

En av de mest energiske, som var skudd- og løpevillig. Dribleserier hadde han også og som stod i bresjen da laget prøvde å løfte seg de siste 45 minuttene. En av lagets beste.

Tyler Morton

Folkebørsen 6,1 (802 stemmer) Største sprik
Liverpool.nos vurdering 5

Viste igjen stor ro når han har ballen i ankerrollen. Hadde litt mer trøbbel defensivt da han til tider hadde problemer med å henge helt med kjappe spillere fra Preston. Han får nok likevel flere sjanser.

Curtis Jones

Folkebørsen 5,7 (779 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 5

Scouseren startet bra og en forventet at han skulle ta tak i denne kampen, men slet med å sette preg på hendelsene til tross for at han løp sine meter. Satt halvannen omgang fra Old Trafford fortsatt litt i beina?

Takumi Minamino

Folkebørsen 6,4 (792 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7 Liverpools beste

Viste i noen glimt at han egentlig skal være over dette nivået, men Preston greide i stor grad også å stenge rommet for japaneren før. Det var likevel ikke ulogisk at hans hurtig løp framover skulle gi resultater og i dette tilfellet det viktige åpningsmålet. Alt i alt Liverpools beste, synes vi.

Divock Origi

Folkebørsen 5,6 (788 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Vi husker et fint innlegg fra høyre, men lenge virket han ikke å være noen trussel foran mål. Før han elegant punkterte kampen med hælen, og som gir ham minst et ekstrapoeng(!)

Harvey Blair

Folkebørsen 3,9 (759 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 4

Det ble en tung debut for 18-åringen. Han prøvde med innlegg og dribleserier, men lykkes ikke og måtte stort sett spille en ufarlig rolle med ryggen mot mål. Han vil imidlertid ha nytt godt av erfaringen.

Nathaniel Phillips

Folkebørsen 6,9 (785 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Kom ut til 2. omgang for Joel Matip og gjorde en solid jobb. Noen vil da kanskje også hevde at Phillips er en god "Championship-spiller" og på dette nivået hadde han få problemer.

Conor Bradley

Folkebørsen 6 (743 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 5

Solid kamp av unge Conor som høyreback i 2. omgang, som spilte fornuftig og var et bra skjuld bak Neco Williams.

Elijah Dixon-Bonner

Fikk noen få minutter for Ox.

Owen Beck

Fikk noen sluttminutter for Curtis Jones.